Cheesecake yapımının zor olduğu düşünülüyor fakat evde kolayca yapılabilecek tatlılar arasında yer alıyor.
Şef Danilo Zanna'nın iştah kabartan Labneli Cheesecake tarifini gördükten sonra bu tarifi denemeden duramayacaksınız.
İŞTE LABNELİ CHEESECAKE TARİFİ
HARÇ İÇİN
360 gram Organik Labne
1.5 su bardağı dondurulmuş böğürtlen
2 yemek kaşığı bal
TABAN İÇİN
Yarım su bardağı çekilmiş fındık
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı bal
Yarım çay bardağı süt
ÜZERİ İÇİN
1 2 adet dondurulmuş böğürtlen
3-4 dal nane
HAZIRLANIŞI
Tabanı için fındık, yulaf, bal ve sütü karıştırın. Eğer kıvamı fazla sıvı bulursanız içine biraz daha yulaf ekleyebilirsiniz. Karışımı, kalıpların içlerine bastırarak dikkatlice yerleştirin.
Krema için Pınar Labne ailesinin yeni üyesi olan Organik Labne’yi, dondurulmuş böğürtleni ve balı pürüzsüz olana kadar karıştırıp tabanların üzerine eşit şekilde ekleyin.
Cheesecake’lerin 2-3 saat buzlukta kalması gerekiyor.
Buzluktan aldığımız; yapması aşırı pratik, hem sağlıklı hem çok lezzetli Organik Labneli Fit Cheesecake’ler servise hazır.