Makarna yapılışı nedeniyle dünya genelinde ve ülkemizde en çok tercih edilen yemekler arasında yer alıyor. Hem doyurucu olan hem de kısa sürede hazırlanabilen makarna tarifleri ile birlikte değişik şekillerde tüketilebiliyor.
İster fırında isterseniz de ocakta yapacağınız makarnayı yaparken en önemli detay haşlama aşamasında gizli.
Pişirme süresi, konulması gereken su miktarı, tuz ve diğer seçenekler makarnanın lezzetini otomatik olarak belirliyor.
İŞTE DOĞRU MAKARNA PİŞİRMENİN ALTIN KURALI
Makarna pişirirken suyunuza yağ eklemeyin, çünkü bu makarnanın birbirine yapışmasına neden olabilir.
İtalyan mutfağının püf noktası olan '1, 10, 100 kuralını' hatırlayın.
1 litre su ve her 100 gram makarna için 10 gram tuz ekleyin.
Suyu kaynama noktasına getirin.
Makarnanın 'al dente' olmasını istiyorsanız makarnanın suyla mümkün olduğunca az temas etmesi gerektiğinden suyun kaynatılması şarttır.
Bir diğer önemli husus da kaynar suyun makarnanın içerdiği nişastayı jelatinleştirerek sindirilebilir hale getirmesidir.
Tuzu sadece su kaynadıktan sonra ekleyin.
Makarnayı süzmeden önce sosun çok yoğun olması ihtimaline karşı suyunun bir kısmını ayırmayı tercih edebilirsiniz.
Makarnayı süzün fakat sudan geçirip durulamayın.