Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır.
Özellikle kış aylarında sık sık tüketilen bu çorba, grip ve soğuk algınlığına karşı hastalık direncini arttırır. İçerisinde tavuk suyu kullanıldığı için, protein değeri de yüksektir.
Mısır unuyla hazırlanan cennet çorbası, patates, soğan ve sarımsak lezzetini katlıyor.
YAPIMI İÇİN MALZEMELER
1 adet patates
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı sıcak su
2 su bardağı tavuk suyu
2 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
Toz biber
Sıvı yağ
CENNET ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Tereyağını tencereye alıp eritin.
Yağ eriyince mısır ununu ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
Patates ve soğanı iri iri doğrayın ve tencereye ilave edip kavurmaya devam edin.
Sebzeler kavurulunca rendelenmiş sarımsak, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın.
Daha sonra sıcak suyu ve tavuk suyunu ilave edin ve orta ateşte ara ara karıştırın.
Çorba pişince blender'dan geçirin ve tekrar ocağa alıp birkaç dakika daha pişirin.
En son üzeri için sıvıyağı ve toz biberi kızdırın.
Çorbanız hazır olunca kaseler paylaştırın ve üzerine toz biberli karışımı ekleyip servis edin.