Kışın evde çamaşır kurutmak artık çok kolay. 30 dakikada kurutan taktik

Kışın evde çamaşır kurutmak artık çok kolay. 30 dakikada kurutan taktik

Yaz mevsiminin sona ermesi ve yavaş yavaş soğuyan havalarla birlikte çamaşırları kurutma süresi de uzuyor. Özellikle dışarıda asılan çamaşırlar, soğuk havaların gelmesiyle beraber daha yavaş kurumaya başlıyorlar.

Sonbaharın gelmesiyle beraber havalar yavaş yavaş soğumaya başladı. Havaların soğumasıyla birlikte yıkadığımız çamaşırlar da daha uzun sürede kuruyorlar. Evinde kurutma makinesi olmayanlar ıslak çamaşırları ev içerisinde kurutuyor. Çamaşırları ev içerisinde kurutmakla güneş altında kurutmak aynı etkiyi vermiyor. Soğuk havalarda özellikle kış aylarında çamaşırları evde kurutmak hem daha fazla zamanımızı alıyor hem de çamaşırların bulunduğu odayı daha nemli hale getiriyor. Bütün bunlardan kurtulmanın pratik yolları var.5680f83167b0a956d486ea3d.webpÖzellikle havanın kötü olduğu günlerde pencereyi aralık bırakmak önemlidir. Bu hava akışı sağlayarak, ortamda oluşan nemin dışarı çıkmasını sağlamak çamaşırların kurumasını hızlandırır. Ayrıca, çamaşırları havalandırılan küçük bir odada kurutmak daha verimli sonuçlar almanızı sağlar. Çamaşırları asarken üst üste koymamaya ve aralarında boşluk bırakmaya dikkat etmelisiniz.

Bir diğer pratik yöntem ise havlu kullanmaktır. Nemli çamaşırları büyük bir havluya sararak sıkıca bükmek, fazla suyu dışarı atarak kuruma sürecini hızlandırır. Havlunun suyu emmesi, çamaşırların daha hızlı kurumasına yardımcı olur. Çamaşırları bir vantilatör önünde veya doğal hava akışı olan bir pencere kenarına asmak da hızlı kurutma yöntemlerindendir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.