Kıyamet her an kopabilir sığınaklar kuruyorlar! Görüntüler Rusya'dan geldi

Kıyamet her an kopabilir sığınaklar kuruyorlar! Görüntüler Rusya'dan geldi

Rusya'dan korkutan görüntüler gelmeye devam ediyor. Bölgede her an kıyamet kopabilir.

Ukrayna - Rusya savaşının seyrini değiştiren Rusya'ya ait Kursk bölgesinde, çeşitli kasabalarda modüler uçaksavar sığınaklarının kurulmasına başlandığı açıklandı. Kursk Bölgesi Valisi Aleksey Smirnov, bu gelişmeyi Telegram hesabından paylaştığı video ile duyurdu.

aodslnkqyewufvbjk9-hig.webp

Vali Smirnov, yaptığı açıklamada, Kursk'ta betonarme sığınakların kurulumuna başlandığını belirtti. Sığınakların 60 ana otobüs durağının çevresine yerleştirileceğini ifade eden Smirnov, videoda üzerinde "Ukrytiye" (Sığınak) yazılı gri bir sığınağın sokakta kurulma sürecini gösterdi.

Kursk kenti, Ukrayna'nın Sumi bölgesi sınırına yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Ukrayna, Kursk bölgesinde 93 kasabaya yayılan 1.250 km²'lik bir alanı kontrolü altına aldığını iddia ediyor.

9cd7fc60-5506-11ef-8f0f-0577398c3339-png.webp

120 BİN KİŞİ EVİNİ TERK ETTİ

Rus yetkililere göre, yaklaşık 440 bin kişilik nüfusa sahip Kursk’ta son iki hafta içinde 120 binden fazla kişi evlerini terk etti. Vali Smirnov, bu tür ekipmanların kurulmasının, Ukrayna ordusunun saldırılarıyla başa çıkmak amacıyla oluşturulan kriz birimi tarafından kararlaştırıldığını belirtti.

1200x675-cmsv2-7e74ead2-ac64-56df-9cf8-d2824af063db-8651030.webp

Modüler sığınakların Jeleznogorsk kasabasında kurulumuna devam edildiği ve kısa süre içinde Kursk nükleer santralinin yakınındaki Kurçatov'da da kurulacağı bildirildi. Ukrayna, Şubat 2022'de Rus saldırılarının başlamasından bu yana Kiev de dahil olmak üzere birçok kentte benzer sığınakları hizmete sunmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.