Kızılay’ın yardım kolileri cemaat yurdundan çıktı

Kızılay’ın yardım kolileri cemaat yurdundan çıktı

Kızılay bir skandala daha imza attı. Fatsa’da vatandaşların depremzedelere gönderilmesi için bağışladı kıyafet ve yardım malzemeleri İsmailağa Cemaati’nin yurtlarında bekletildiği ileri sürüldü.

Ordu Fatsa’da, yurttaşların ihtiyaç sahipleri için Kızılay’a bağışladığı kıyafetler ve yardım kolileri İsmailağa Cemaati’nin kaçak yurtlarından çıktı.

Birgün’den Onur Durmuş’un haberine göre 6 Şubat depremlerinin ardından, depremzedelere verilecek çadırları ve gıda kolilerini satmasıyla gündeme gelen Kızılay’a yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Bu kez skandalın adresi Fatsa...

Fatsa’da ihtiyaç sahipleri için yurttaşlar tarafından gönderilen kıyafetlerin ve yardım kolileri İsmailağa Cemaati’ne bağlı Yavuz Sultan Selim Vakfı’na ait kaçak yurtlardan çıktı.

50 binden fazla vatandaşımızın yaşamını yitirdiği, yüzbinlerce insanın çadırlarda yaşam mücadelesi verdiği deprem bölgesi için tüm Türkiye yardım için seferber oldu. Yurttaşlar tarafından Kızılay’a deprem bölgesine gönderilmesi için bağışlanan yeni kıyafetler, kaçak yurdun depolarında çürümeye terkedilmiş durumda bekletiliyor. Kızılay’a ait yardım kolilerinin düzensiz bir şekilde açılarak kıyafetlerin yerlere saçıldığı gözleniyor.

ŞUBE BAŞKANI DOĞRULADI

Kızılay Fatsa Şubesi Başkanı Adil Keskin, “Kızılay’a ait düğün salonu olarak kullanılan bir binamız var ancak orası kirada olduğu için orayı kullanamıyoruz. Yeni bir depoya verecek bütçemiz olmadığı için bu depoyu kullanmak zorunda kaldık. TIR ile gelen yardım malzemeleri ıslandığı için kıyafetler küflenmesin diye kutulardan çıkarıldı” açıklamasını yaptı.

SORULAR YANITSIZ KALDI

Fatsa Milli Eğitim Müdürlüğü yurtla ilgili bir bilgileri olmadığını açıklarken, Fatsa Kaymakamlığı ise söz konusu yurtla ilgili gizlilik kararı olduğu ve bu sebeple konuyla ilgili bilgi veremeyeceklerini belirttiler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.