Koç ailesi dara düştü! 11 milyar TL zarar ettiler

Koç ailesi dara düştü! 11 milyar TL zarar ettiler

Türkiye'nin en zengin ailesi olan Koç Grubu, sadece bir hafta içinde varlıklarında yaklaşık 11 milyar TL zarar etti.

Türkiye'nin en büyük şirketler grubu olan Koç Holding'in yönetimini üstlenen Koç Ailesi, aynı zamanda ülkedeki en varlıklı isimleri de bünyesinde bulunduruyor.

Şirket, yaklaşık 123 bin çalışanın yanı sıra her yıl milyarlarca dolarlık bir portföyü de yönetirken, aile üyelerinin bireysel yatırımları da dudak uçuklatacak cinsten.

Koç Ailesi - VKV

Halihazırda, Türkiye'nin en zengin 5 isminin 3'ü Koç ailesinin bir üyesi. Milyarderlerin varlıklarını inceleyen dünyaca ünlü Forbes Dergisi, kısa süre önce yayınladığı milyarderler listesinde dikkat çeken bir değişikliğe imza attı.

BİR HAFTADA 322 MİLYON DOLARLIK ZARAR

Türkiye'nin en zengin kadını unvanına sahip olan, aynı zamanda Koç ailesi üyesi olan İpek Kıraç, son bir haftada varlıklarında 116 milyon dolar azalma yaşarken, Kıraç’ın serveti 3,4 milyar dolar seviyesine kadar geriledi.

Koç ailesi, bilinmeyen yönleriyle Mustafa Koç'u anlattı - Son Dakika Ekonomi Haberleri | NTV Haber

Kıraç'ın teyzesi olan ve Koç Holding'in en deneyimli isimleri arasında yer alan Semahat Sevim Arsel de geride kalan haftayı kötü kapatan isimler arasında yer aldı. Arsel, yaptığı yatırım ve hisse tercihleri nedeni ile varlıklarında 111 milyon dolarlık bir azalma ile karşı karşıya kalırken, serveti ise 3,3 milyar dolara kadar geriledi.

Koç Ailesi, Altın Hafta Yaşadı: Bir Haftada 11 Milyar Lira Kazandı!

Koç ailesinin zirvesinde yer alan iki ismi, ailenin en büyük ismi Mustafa Rahmi Koç takip etti. Koç, son haftada 95 milyon dolarlık zararla toplam serveti 2,9 milyar dolara kadar geriledi ve Şaban Cemil Kazancı'nın gerisinde kalarak Türkiye'nin en zengin 5. ismi oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.