Konya'daki köpek katliamında zanlıların şok edici ifadeleri ortaya çıktı

Konya'daki köpek katliamında zanlıların şok edici ifadeleri ortaya çıktı

Konya'da Konya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde meydana gelen bir köpeğe işkence yaparak öldürüldüğü video infiale yarattı. Köpeğe işkence yapan iki zanlı tutuklandığı mahkemede çarpıcı ifadeler kullandı.

Konya''da belediyeye ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi''nde Murat B. adlı bir çalışan elindeki kürekle köpeğin kafasına vurarak öldüğü, diğer çalışan Sefa Ç. ise sürükleyerek götürdüğü video sosyal medyada gündem oldu. 

Görüntülerin yayılmasından kısa bir süre sonra Murat B. ve köpeği sürükleyerek götüren Sefa Ç. dün gözaltına alındı. Çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği''nce ''Bir ev Hayvanına veya Evcil Hayvana İşkence Etme'' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlıları, mahkemede Konya Barosu avukatlarının savunmak istemediği öğrenildi. Avukatların CMK sistemini kapatarak avukat atamasını engelledikleri öne sürüldü.

Sağlık teknisyeni olarak çalışan Murat B. ifadesinde, barınaktaki hayvanlara parazit aşı ve ilaçlama uygulaması yaptıkları sırada görüntülerde başına kürekle vurdukları köpeğin kendisine saldırdığını öne sürdü. Murat B, ifadesinde şunları söyledi:

''''KÖPEK BANA SALDIRDI''''
Sefa Ç. içeriden getirilen köpeği tutmaya çalışıyordu. Fakat köpeği tutamadı. Köpek bana saldırdı. Ben de kendimi korumak için köpeğe kürekle bir kez vurdum. Sefa Ç. köpeği kontrol altına alsa da o panikle 2 kez daha köpeğin kafasına kürekle vurdum. Köpek şoka girdi. Daha sonra tıbbi müdahalesini yapıp kafesine gönderdim. Son durumundan haberim yok. Benim bu olayla ilgili 3 günlük sağlık raporum bulunuyor.

''''TEDAVİSİNİ YAPIP KAFESİNE KOYDUK''''
Diğer zanlı Sefa Ç. ise ifadesinde olayın yaşandığı barınakta 2 aydır çalıştığını belirterek "Köpekleri parazit ilaçlaması için ara koridora çıkardık. Köpek ilk önce Murat''a saldırdı. Bunun üzerine Murat kürekle bir tane vurdu. Köpek sendeledi. Ben de sendeledikten sonra aparat ile yakaladım. Yakaladıktan sonra Murat kürekle 2 kez daha köpeğe vurdu. Köpek baygınlık geçirdi. Daha sonra köpeğe gerekli tedavisini yapıp kafesine koyduk" ifadelerini kullandı.


İŞÇİLERİN TAMAMININ İŞ AKDİ FESHEDİLDİ, ŞUBE MÜDÜRÜ AÇIĞA ALINDI
Soruşturma kapsamında merkezin bağlı olduğu Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nevzat D. açığa alınırken, olay sırasında orada bulunan işçilerin iş akitlerinin feshedildiği, sorumluların tamamının da işten çıkarıldığı bildirildi.

VETERİNER HEKİM DE AÇIĞA ALINDI
Soruşturma kapsamında Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nevzat D.’nin yanı sıra merkezin veteriner hekimi Seyit D. de açığa alındı.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.