Ülke ekonomisine katkı sağlayıp çalışmalarını başarılı bir şekilde yürütmeyi amaçlayan kişilere KOSGEB’den kredi desteği bulunuyor. Bazı şartları karşılayan vatandaşlar, KOSGEB kredi başvurusu yaparak ödenek alabiliyorlar. Böylece kişiler kendi işlerini yaparak sektörlerine katkı sağlayabiliyorlar.
“KOSGEB kredi başvurusu nasıl yapılır”, “KOSGEB kredi şartları nelerdir” diye merek ediyorsanız, konuyla ilgili detayları verelim.
Öncelikle şartları karşılayıp karşılamadığınızı bilmelisiniz. Böylece başvuru sürecine geçerek kredi ödemelerinizi alabilirsiniz.
KOSGEB KREDİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?
Kredi başvurunuzu yapmadan önce şartlarını bilmeniz gerekiyor. Peki, KOSGEB için hangi şartlar bulunuyor? Öncelikle şunu bilmelisiniz; eğer genç girişimci statüsünden yararlanarak kredi talebinde bulunacaksanız 29 yaş sınırını aşmamalısınız.
Genç girişimci statüsü dışında kredi talebinde bulunmak için şu şartları karşılamanız gerekiyor:
18 yaş ve üzerinde olmalısınız.
KOSGEB’in düzenlediği zorunlu eğitimlere katılmalısınız.
Destek alınması için, işletmenin KOBİ statüsüne sahip olması gerekiyor.
Kurulmuş bir işletme için yani faaliyet gösteren bir işletme için destek alınacaksa işletmenizin kaydının KOSGEB veri tabanında bulunması zorunludur.
Nace koduna uygun işletmeye sahip olmanız gerekiyor. (Uluslararası bir kodlama sistemi olan NACE kodu hangi destekten yararlanabileceğinizi gösterir.)
Bu şartları karşıladığınız takdirde başvurunuzu yapabilirsiniz. Peki, başvuru nasıl yapılabiliyor?
KOSGEB KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
İşletmenizi kurmak ve büyütmek için desteğe ihtiyacınız varsa KOSGEB'e başvurmayı düşünebilirsiniz. KOSGEB kredi başvurusu nasıl yapılır, detaylarını bilirseniz kolaylıkla başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler KOSGEB internet adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilirler.
KOSGEB Veritabanına kayıtlı olmayan veya KOBİ Bilgi Beyannamesi güncel olmayan işletmeler, önce kayıt ve güncelleme işlemini yapmalıdır.
Kısa sürede tamamlanacak değerlendirme ve geçici onay / kesin onay işlemlerinden sonra destek ödemeleri başlatılacaktır. Ödeme aşamasında yasal limitlerin üzerinde vadesi geçmiş ve tecil / taksitlendirilmemiş vergi ve sosyal güvenlik borcu olanlara destek ödenmeyecektir.