Koyun ve yavrusunun başından bir saniye bile ayrılmadı

Koyun ve yavrusunun başından bir saniye bile ayrılmadı

Erzurum’un Karayazı ilçesinde Kral isimli kangal köpeği sadakat örneği göstererek 2 gün boyunca kayıp olan, arazide doğum yapan koyun ve yavrusu başından ayrılmadı.

Erzurum'un Karayazı ilçesinde, Ferit Kaya'ya ait yaklaşık 2 bin küçükbaş hayvanı otlatan çoban Azat Miroğlu, akşam sayımında bir koyunun eksik olduğunu fark etti.

Kayıp olan koyunu bulmak için aramalara başladığında, yanında her zamanki sadık dostu Kral isimli kangal köpeğinin de kayıp olduğunu fark etti. İki gün boyunca aramalarına devam eden Miroğlu, yaylada otlatırken bitkilerin arasında beyaz bir şeyin hareket ettiğini gördü. Yaklaştığında, kayıp koyunun arazide yavrulamış halde olduğunu ve köpeği Kral'ı da bitkin bir şekilde koyunun başında buldu.

Çoban Azat Miroğlu, koyun ve yavrusu ile birlikte kayıp köpeğiyle yeniden bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. Bu duygusal anları cep telefonu kamerasıyla kayda alarak paylaştı. Miroğlu, çekerken, "İki gün boyunca kayıp olan Kangal köpeğimi ve koyunumu buldum. Aramaktan yorulmuştum, ama koyunum doğum yapmış, köpeğim de yanında aç susuz bekliyordu" dedi.

Sürü sahibi Ferit Kaya da, koyununu koruyan sadık köpeği Kral'ı ödüllendirdiğini belirtti. "Sekiz köpeğim var ve hepsini çok seviyorum. Kral'ın bu örnek davranışı ve sadakati karşısında bir inek kestim" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.