Kredi kartı kullananlar ‘Eyvah’ diyecek! ‘O kişilere kara haber geldi’

Kredi kartı kullananlar ‘Eyvah’ diyecek! ‘O kişilere kara haber geldi’

Kredi kartı kullananları üzecek haber geldi. Rakamları görenler ‘eyvah’ diyecek!

Kredi kartı günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Türkiye’de Eylül 2021 itibariyle tüketici kredileri ve konut kredileri bakiyesi yaklaşık 682 milyar TL, kredi kullanan toplam kişi sayısı ise 25 milyon 657 bin kişi olduğu verisi paylaşıldı.

Türkiye’de ekonomik krizin yaşanması sebebiyle ise vatandaşlar kredi kartlarına daha çok kullanmaya başladı. Ayrıca faiz oranlarının yükselmesiyle birlikte kartlardaki gecik faizi de arttı.

kredi-karti-kullananlarin-gozu-bu-tarihte-8jrq.webp

Kredi kartı borcunun geç ödenmesi durumunda, alınan kararla birlikte 2024 yılı 6 Nisan tarihinden itibaren asgari ödeme tutarına kadar olan kısmı için en fazla aylık yüzde 4,55 gecikme faizi uygulanıyor. Ayrıca dönem borcunun asgari ödeme tutarı dışında kalan kısmı için ise en fazla aylık yüzde 4,25 akdi faiz uygulanabildiği biliniyor.

Faize rağmen kredi kartlarından vazgeçmeyen vatandaşların bir çoğu bankalara olan borcunu ödemekte zorluk çekiyor. Borcunu ödemeyen vatandaşların sayısı artmaya devam ederken acı gerçeği ortaya koyan tablo açıklandı.

banka-karti-ile-kredi-karti-arasindaki-fark.jpg

YASAL TAKİBE DÜŞEN SAYISI AÇIKLANDI

Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu sosyal medya hesabından kredi kartı kullanıcılarını ‘Eyvah’ dedirtecek tabloyu açıkladı. Babuşcu yaptığı paylaşımda bireysel kredi kartı borçlarında 2023 yılını ve 2024 yılını karşılaştırdı.

Şenol Babuşçu, bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısının Ocak-Nisan 2024 döneminde 429 bin kişi olduğunu, aynı dönem için bireysel kredi borcundan dolayı yasal takibe düşen kişi sayısının 355 bin kişi olduğunu ifade etti.

klsliss.jpg

TUNÇ ŞATIROĞLU’NDAN YANIT GELDİ

Öte yandan Babuşcu’nun bu paylaşımına ekonomist Tunç Şatıroğlu’ndan yanıt geldi. Tunç Şatıroğlu, X hesabından Şenol Babuşcu’nun paylaşımını alıntılayarak “Program çalışıyor, bizim bazı alanlarda öngördüğümüzden çok daha güçlü bir şekilde çalışıyor” yorumunu yaptı.

sdasdasdasd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.