Kripto paralarda dananın kuyruğu koptu

Kripto paralarda dananın kuyruğu koptu

Türkiye'de kripto paraların akıbeti belli oldu.

Kripto para yatırımcılarını yakından ilgilendiren yasa teklifi bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunuluyor. Düzenlemeyle birlikte kripto varlıklar ilk kez "gayri maddi varlıklar" olarak tanımlanacak ve Sermaye Piyasaları Kurumu'na (SPK) önemli yetkiler verilecek.

Kripto varlıklar ilk kez "gayri maddi varlıklar" olarak yasal bir çerçeveye kavuşacak. Kripto para işlemleri şeffaf ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirilecek. Kripto varlık ihraçlarına ilişkin esasların belirlenmesi konusunda yetki SPK'ya verilecek. Kripto para ile yapılan tüm transferler kayıt altında olacak.

btc-altin.webp

KALDIRAÇLI İŞLEMLER YASAKLANIYOR

Kripto varlık fiyatlarındaki ani ve sert dalgalanmalardan dolayı kredili işlem, açığa satış ve kaldıraçlı işlemler yasaklanacak. Yasa taslağında "izinsiz kripto varlık hizmet sağlayıcılığı" suçu tanımlanıyor. SPK'dan izin almadan faaliyet gösterenlere cezai yaptırımlar uygulanacak.

AK PARTİ GRUP BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kanun teklifinin ayrıntılarına ilişkin bugün saat 15.30'da bir açıklama gerçekleştirdi. Güler, “Kripto sağlayıcıları, SPK denetiminden geçecekler. İzinsiz faaliyetlerin, suç olarak düzenlenerek, 3 yıldan 5 yıla hapis cezası verilmesine kararlaştırdık. Kripto paraları saklama kurumunu SPK yapacak ve güvenli bir sistem oluşturacak. Faaliyet gösterenler 1 ay içerisinde kurula başlayacak ya da 3 ay içerisinde tasfiye kararı alacak” dedi.

Bu yasa teklifi, Türkiye'de kripto para piyasasının gelişmesi ve yatırımcıların korunması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Düzenlemenin detaylarının netleşmesi ve yasanın Meclis'ten geçiş süreci yatırımcılar tarafından yakından takip edilecek. Açıklamada vergi alınmasına dair bir açıklama ise gelmedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.