Memurlar şokta! Lojmanlar satılıyor... Satın alamayan yüksek kira ödeyecek

Memurlar şokta! Lojmanlar satılıyor... Satın alamayan yüksek kira ödeyecek

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nin açıklanması ile birlikte en çok konuşulan konuların başında lojmanların satışa çıkartılacağı bilgisi oldu.

Lojmanların satışında ise içinde oturan memurlara öncelik tanınacağı belirtiliyor. Lojman satışlarında ise olası 3 seçenek üzerinde duruluyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katıldığı toplantı ile açıklanan Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi, evi olmayan memurların heyecanlanmasına neden oldu.

Lojmanlarda düşük kira ile oturan memurlar kara kara düşünmeye başlarken, ev almak için uygun ortam bekleyen memurlar ise sevindi.

konut1.jpg

kamuoyuna açıklandı. Planda pek çok kaleme yer verildi. O kalemlerden biri de kamu lojmanları oldu.

Tasarruf paketi içinde yer alan yeni lojman ve sosyal tesis alımı ve yapımının yasaklanacağı, mevcut tesislerin de ekonomiye kazandırılacağı madde emlak piyasasında da hareketlenmeye neden oldu.

4-001.jpg

LOJMANLARDA 3 SEÇENEK VAR

Karar sonrası yaklaşık 250 bin adet lojmanla ilgili nasıl bir sistem izleneceği merak konusu oldu. Lojmanlar ilişkin ise masada 3 seçeneğin bulunduğu ifade ediliyor.

MASADA İLK SEÇENEK SATIŞA ÇIKARMAK

Lojmanlarla ilgili ilk seçenek yargı ve güvenlik mensuplarının oturduğu lojmanlar dışındaki tüm lojmanların ihaleye yolu ile satılması.

tapuaa.jpg

Lojmanlarla ilgili 2. seçenek ise lojmanlarda oturanlara oturdukları konutları belirlenecek rayiç bedel üzerinden satın almaları için teklif götürülmesi. Eğer oturan kişi lojmanı satın alamıyorsa, kamuda görevli başka çalışanlara satılması.

Masadaki son seçenek ise çok düşük kalan kira bedellerinin lojmanın yer aldığı bölgenin rayiç bedeli göz önüne alınarak artırılması ve içindeki kişiye en fazla 3 yıl oturma hakkı verilmesi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.