Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Milyonlarca vatandaş bunu merak ediyor

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Milyonlarca vatandaş bunu merak ediyor

Kurban Bayramı tatiline sayılı günler kaldı. Milyonlarca vatandaş ise Ramazan Bayram tatilinde olduğu gibi bu bayram tatilinin de süresinin uzayıp uzamayacağını merak ediyor.

Antalya'da turizmciler, Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da hafta sonuyla birleşen 9 günlük bir tatil ilan edilmesini talep ediyor. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, "9 günlük bayram tatili beklentimiz var. Eğer haziran ayı başına kadar bu tatil 9 gün olarak açıklanırsa, iç turizm hareketliliği daha da artacaktır" dedi.

'9 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİ' ÇAĞRISI

Bu yıl Kurban Bayramı, 15 Haziran'da Arife günüyle başlayacak ve 16-19 Haziran tarihlerini kapsayacak. 14 Haziran'da okulların kapanmasıyla milyonlarca kişinin tatile çıkması bekleniyor. Ayrıca, Avrupa Futbol Şampiyonası'nın başlaması nedeniyle özellikle Almanya'dan gelen turist sayısında azalma bekleyen Türk turizm sektörü, bu boşluğu bayram tatilinde doldurmayı hedefliyor. Erken rezervasyon indirimleri ile tatil fırsatları cazip hale getirilmeye çalışılırken, sektör temsilcileri hükümete '9 günlük bayram tatili' çağrısı yapıyor.

Antalya'da turizmciler, Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da tatil süresinin 9 güne çıkarılmasını istiyor.

AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, turizm sezonunun bu yıl Nevruz, Paskalya ve Ramazan Bayramı tatilleriyle açıldığını belirterek, "Haziran ayında yüksek sezon başlıyor. Yüksek sezon açılışını okulların tatil edilmesi ve Kurban Bayramı ile yapacağız.

Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi hükümetimizden Kurban Bayramı tatilinin de 15-23 Haziran arasında, aradaki 20-21 Haziran Perşembe ve Cuma günlerinin de resmi tatil olması şeklinde toplam 9 gün ilan edilmesini talep ediyoruz. 9 günlük bayram tatili beklentimiz var. Eğer haziran ayı başına kadar 9 gün olarak açıklanırsa, iç turizm hareketliliği daha da artacaktır" dedi.

Kurban Bayramı tatili 9 gün olsun çağrısı

Kurban Bayramı döneminde iklim şartlarının çok daha iyi olacağına dikkat çeken Kavaloğlu, "Özellikle Antalya'da tam mevsimi. Okulların kapanmasına denk gelmesi de çok avantajlı. Almanya'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle Almanya'dan turist sayısında bir miktar azalma bekliyoruz. Kurban Bayramı tatili bu eksikliği kapatacak gibi görünüyor.

Birçok otelde bayram tatili rezervasyonları için 31 Mayıs'a kadar indirimler devam ediyor. Bu indirimlerden yüzde 10-25 arasında yararlanılabilir. Ayrıca Romanya'dan kimlik kartıyla giriş yapılabilmesi, bu pazarı da gelişmekte olan diğer büyük pazarlar seviyesine getirecektir" diye konuştu.

Kurban Bayramı tatili 9 gün olsun çağrısı

Şu anda Antalya'da otel doluluk oranlarının yüzde 80 civarında olduğunu ve haziran ayında yüzde 90'ın üzerine çıkmasını beklediklerini söyleyen Kavaloğlu, mayıs ayının üçüncü haftası itibarıyla kente gelen turist sayısının 3,5 milyonu aştığını belirtti. Kavaloğlu, "Geçen seneye kıyasla yüzde 15 artıştayız. Bu yıl hedefimiz 17 milyonu geçmek ve yeni bir rekor kırmak. Ukrayna Savaşı'nın devam etmesi bizim için olumsuz bir gösterge, bir an önce bitmesini temenni ediyoruz. Savaş biterse çok daha iyi bir yıl geçireceğimizi söyleyebilirim. Yakın coğrafyamızdaki gerginlikler de bizi etkiliyor ama her zaman söylediğimiz gibi; turizm barışın dilidir" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.