Küresel piyalasarda hareketlilik: Dolar ve euroda son durum

Küresel piyalasarda hareketlilik: Dolar ve euroda son durum

Milyonlarca yatırımcının ilgilendiği dolar ve euro kurunda yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Uzun bir süredir dolar ve euroda bir dalgalanma yaşanmadı. Yatay seyrinde devam eden dolar ve euronun ne zaman bir hareketlilik yaşayacağı ise merak konusu oldu.

Birkaç gündür yatay seyirde devam eden dolar ve euroda hareketlilik başladı. Dolar, güne 18.74 seviyesinde başlarken, euro ise 19.8004 seviyesini görmüş durumda. 

Dolar kuru yatay seyrini koruyarak 18.74''ten güne başladı. Euro ise 20 TL''den gerilediği 19,8004 seviyesindeki yatay seyrini korumaya devam ediyor
Enflasyon yılı yüzde 64 ile kapattı.

TÜİK''in açıkladığı rakamlara göre enflasyon aralık ayında yüzde 1.8 yükseldi. 2022''yi de yüzde 64 ile tamamladı. Enflasyondaki gerilemede son 2 aydır gerileyen enerji fiyatları ile emtia fiyatlarının yansımaları etkili oldu. 

TCMB geçtiğimiz günlerde 2023 yılı politika çerçevesini açıkladı. Açıklanan raporda liralaşmanın tam gaz süreceği ifade edildi. Finans sisteminde TL''nin kullanımını artırılacağı belirten TCMB''nin atacağı yeni adımlar da yatırımcılar tarafından izlenecek. 

TCMB yılın ilk yarısı için yurtiçi mevduatta TL''nin oranının yüzde 60 çıkarmayı hedeflerken, bankacılık sektörü genelinde TL mevduat oranı son olarak yüzde 53 seviyesinde bulunuyordu.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.