Kuruş indirim yapılmadan tahsil edilecek: 81 ilde geçerli olacak

Kuruş indirim yapılmadan tahsil edilecek: 81 ilde geçerli olacak

GİB 81 ildeki tüm vergi dairelerine talimat gönderdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 81 ildeki tüm vergi dairelerinin uzlaşma komisyonlarına yeni talimatlar gönderdi.

Bu düzenlemeyle birlikte vergi ve ceza ihbarnamesi tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde uzlaşma talebinde bulunan mükellefler, artık uzlaşma komisyonundan indirim talep edemeyecek.

Yeni düzenlemeye göre, uzlaşma komisyonu mükellefe yalnızca vergi ve ceza tutarlarını teklif edebilecek. Mükellef, bu teklifi kabul ederse uzlaşma sağlanacak.

Teklifi reddeden mükelleflerin uzlaşma sağlaması mümkün olmayacak. Bu durum, vergi cezalarında indirim imkanının ortadan kaldırılması anlamına geliyor.

Ancak, vergi cezalarını indirim olmadan kabul eden mükellefler, yapılandırma imkanlarından faydalanmaya devam edebilecekler.

GİB'den tüm birimlere gönderilen mesajda, 24 Haziran 2024 itibarıyla yapılacak uzlaşmalarda vergi ve ceza tutarlarında herhangi bir indirim yapılmaksızın, mevcut tutarların mükellef veya mükellef temsilcisine teklif edileceği belirtilmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.