Düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar netleşti: Piyasada hareketlilik başladı

Düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar netleşti: Piyasada hareketlilik başladı

Konut sahibi olma hayali kuran vatandaşlar düşük faizli banka kredisi arıyor. Kimlerin düşük faizli konut kredisi alabileceğine ilişkin şartlar da netleşmeye başladı.

İlk kez konut satın alacak vatandaşlar için sağlanacak düşük faizli konut kredileri, ev sahibi olmak hayali kuranların umut kaynağı oldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 20 Kasım 2023 tarihinde yaptığı açıklama ile düşük faizli konut kredileri üzerinde çalışma başlatıldığını duyurmuştu.

konut3.jpg

Yılmaz, “İlk konut alımında kredi erişimini kolaylaştırıyoruz. 2. ve 3. konut alımında artık pek kredi imkânı olmuyor. 2., 3. eve kredi imkânı olmayınca konut kredi imkânları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor. Konut sahipliği meselesini yalnızca kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıyla birlikte düşünmek gerekir.” ifadelerini kullanmıştı.

Yılmaz, uygulamaya alınacak olan “İlk Evim” projesinin düşük faizli konut kredisiyle ev sahibi olmayı kolaylaştırdığını söylemişti.

8.jpg

Ayrıca Yılmaz, kampanya çerçevesinde yüzde 1.20 oranında faizle kredi imkanı sağlanacağını dile getirmişti.

Kulislerden alınan bilgilere göre, konut fiyatlarında ve kira ücretlerinde meydana gelen dalgalanmaların ardından 2025 senesinin ilk aylarında düşük faizli kredi imkanının sunulması planlanıyor.

Düşük faizli konut kredisine başvurabilecek kişiler ise şu şekilde:

- Üzerine kayıtlı bir konut bulunmayanlar

- Satın alınacak konutun bulunduğu ilde son 1 sene içerisinde konut satışı yapmamış olanlar

- Hisseli bir konut sahibi olsa dahi hisse oranı yüzde 50'yi geçmeyenler

konutistanbul1.jpg

FAİZ ORANI VE VADE NE KARA OLACAK?

Düşük faizli konut kredisinde tüm ayrıntılar henüz netleşmedi. Ancak sadece ilk kez konut alacaklara verileceği biliniyor.

Kredinin vadesinin 15 yıl olması bekleniyor. Öte yandan 120 ay vade haricinde 15 yıl, yani 180 aya kadar bir vade imkanının da projede yer alacağı öngörülüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.