Kuş meraklıları buluştu

Kuş meraklıları buluştu

Adapazarı ilçesinde Karakamış Mahallesi'nde her hafta sonu kurulan pazar, kuş meraklılarını çeşitli kanatlı türleriyle buluşturarak büyük ilgi görüyor.

Pazara gelen ziyaretçiler, çeşitli güzellikleri ve ötüşleriyle dikkat çeken tavuk cinsleri arasında "ispenç, Çin, cüce cochin, brahma ve sultan" gibi türler ile horoz, sülün, güvercin, ördek, hindi, kaz ve tavşanları inceleme ve satın alma fırsatı buluyorlar. Ayrıca, muhabbet kuşları ve papağanlar gibi daha egzotik türlerin de bulunduğu pazarda, özellikle yavru kanatlılar yoğun ilgi görüyor.

Kuş satıcısı Zeki Uçar, pazarda civciv, tavuk, hindi ve ördek gibi çeşitli türlerin satışını yaptığını belirterek, "Şu anda satışlar gayet iyi, Allah'a şükürler olsun, işler yolunda. Yaz sezonu olmasına rağmen, insanlar ilgi gösteriyor." dedi.

Uçar, pazarın geniş bir coğrafyadan ziyaretçi çektiğini ifade ederek, "Bu pazar büyük bir çekim alanına sahip. İzmit'ten, İstanbul'dan ve diğer bölgelerden ziyaretçiler geliyor. Pazarı yıllar önce Çark Deresi'nin kenarında kuruyorduk, şimdi buraya taşındık ve insanlar alıştı, ilgi devam ediyor." şeklinde konuştu.

Fiyatların geçen yıla göre artış gösterdiğine de dikkat çeken Uçar, "Geçen sene 30 liraya satılan tavuklar şimdi 120-140 lira arasında değişiyor. Fiyatlardaki bu artış sadece tavuklarda değil, genel olarak her şeyde var. Bu nedenle bazılarına pahalı geliyor ama ihtiyaç duyulan şeyler yine alınıyor. Yumurtlayan tavuklar 350-400 liradan aşağı satılmıyor. Civcivler ise 30-40 liraya alıcı buluyor. Yeni yumurtadan çıkmış hindiler ise 200 lira civarında." şeklinde bilgi verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.