Kütahyalı’nın sözleri pahalıya patladı

Kütahyalı’nın sözleri pahalıya patladı

Gazeteci Fatih Altaylı ile Rasim Ozan Kütahyalı’nın ‘obsesif polemiği’ mahkemede son buldu. Mahkeme, Kütahyalı’nın Altaylı hakkında paylaştığı ‘obsesif-kompülsif kişilik bozukluğu var’ , ‘infantil’  ifadelerini kişilik haklarına saldırı olarak değerlendirerek 15 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

CANAN İSPİR / KAMU SON HABER

Rasim Ozan Kütahyalı’nın Twitter üzerinden gazeteci Fatih Altaylı aleyhine sarf ettiği sözler pahalıya patladı. Tarafları karşı karşıya getiren süreç, HaberTürk yazarı Altaylı’nın geçtiğimiz yıl Nisan ayında kaleme aldığı “Sosyal laboratuvardan izlenimler” başlıklı yazısından sonra başladı. Altaylı’nın yazısında “Uzunca bir zamandır güvenli bir yer haline gelmiş olan Beyoğlu’nun arka sokaklarında ise artık Suriyeli çeteler hakim” ifadeleri üzerine Nagehan Alçı, Fatih Altaylı’nın görüşlerine katılmadığını belirterek, “Beyoğlu''nu ''Arap Diyarı’ gibi resmetmiş, bu tasvir gerçeği yansıtmıyor" diye yazdı.

POLEMİK ALTAYLI VE ALÇI ARASINDA BAŞLADI

Altaylı ise yanıtında, Alçı’nın eşi Rasim Ozan Kütahyalı''nın 2017 yılında ettiği ifadelere gönderme yaparak “Odakule’nin hemen yanında, Kallavi Sokakta, hala felafelci olmadıysa; Fıccın diye şahane bir lokanta vardır. Oraya gideriz. Merak etmesin, Boşnak Lokantası değil, Çerkes lokantasıdır” demişti. Alçı ise bu yazıya "Bir kadına kocası üzerinden vurması normal mi? Olgun bir hareket mi? Beyoğlu üzerine yapılan bir tartışmanın Rasim’le ne alakası var?" diye sitem etti.

TWİTTER MESAJI İLE DAHİL OLDU

Rasim Ozan Kütahyalı ise 7 Nisan 2022 tarihinde Twitter hesabı üzerinden paylaştığı “Adamda ROK takıntısı hatta obsesyonu var hayatım. Herkes biliyor bunu. Ne yapsın obsesif-kompülsif kişilik bozukluğunu, komplekslerini aşamıyor bu kardeşimiz. 60 yaşında ama infantil bir tiptir bu Fatih Altaylı. Onu da öyle kabul et, hoşgörülü ol. Olgun insan davranışı bekleme..” mesajı ile polemiğe dahil oldu.

30 BİN TL TAZMİNAT İSTEDİ

Gazeteci Fatih Altaylı ise bu paylaşımın ardından Kütahyalı’nın kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle mahkemeye başvuruda bulundu. Altaylı, avukatı Ömer Teker aracılığıyla mahkemeye sunduğu dilekçesinde davalının bu sözlerle kendisini topluma psikolojik hastalığı olan, takıntılı biri gibi göstermeye çalıştığını ve ‘60 yaşında ama İNFANTİL (cinsel olgunluğa ulaşmamış genç birey) bir tip’ ifadesiyle şeref ve haysiyetine doğrudan saldırdığını kaydetti. Altaylı, kişilik haklarına yapılan saldırı nedeniyle Rasim Ozan Kütahyalı’dan 30 bin TL manevi tazminat talep etti. Kütahyalı’nın ise açılan davaya cevap yollamadığı öğrenildi.   

MAHKEME ALTAYLI''YI HAKLI BULDU

Davanın karar duruşması dün İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yapıldı.. Mahkeme Altaylı’nın talebini yerinde bularak Kütahyalı’nın 15 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.