Kuyumcunun aldığı bileziği bükme nedeni bakın neymiş. Meğer bir anlamı varmış

Kuyumcunun aldığı bileziği bükme nedeni bakın neymiş. Meğer bir anlamı varmış

Kuyumcuların, kendilerine satılmak üzere getirilen bilezikleri neden büktüğü birçok kişinin aklını kurcalıyor. Meğer öyle yapmasının bir anlamı varmış...

Yıllardır en güvenilir yatırım aracı olarak görülen altınlar, ihtiyaç duyulduğunda bozdurulabilir. Çeyrek, gram, tam altın ya da bilezik gibi altınlar kuyumculara götürüldüğünde, kuyumcular ilk olarak bu ürünleri detaylı bir incelemeden geçirir.

Özellikle bilezik satmak istediğinizde, birçok kuyumcunun bileziği alır almaz bükmesi dikkat çeker. Bu hareket birçok kişi için anlamsız görünse de aslında altının saflığını ve kalitesini belirlemek için oldukça önemlidir.

KUYUMCULAR BİLEZİĞİ NEDEN BÜKÜYOR

Kuyumcuların bu hareketi, bileziğin sertlik ve kırılganlık durumunu test etmek içindir. Ayrıca, bileziğin bükülme derecesine göre içeriğinde farklı bir alaşım olup olmadığını da anlamaya çalışırlar.

Bu basit test, bileziğin sahte, imitasyon, kaplama ya da düşük ayarlı olup olmadığını anlamanın en etkili yoludur. Bu yöntemle kuyumcular, bileziğin gerçek değerini kısa sürede tespit edebilirler.

Ayrıca, satın alınan bilezikler vitrine konulmadığı için, bükme işlemi sonrasında genellikle eritme işlemine tabi tutulur. Bileziğin bükülmesi, eritme sürecinin daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesine yardımcı olur.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.