LC Waikiki çalışanı mobinge kurban gitti 'Geriye gözü yaşlı hamile bir eş ve doğmamış bir çocuk kaldı'

LC Waikiki çalışanı mobinge kurban gitti 'Geriye gözü yaşlı hamile bir eş ve doğmamış bir çocuk kaldı'

Samsun'da bir LC Waikiki mağazasında reyon müdürü olarak çalışan Muhammed Yavuz, uzun süredir mobbing gördüğünü iddia ederek intihar etti.

Samsun'da bir LC Waikiki mağazasında reyon müdürü olarak çalışan Muhammed Yavuz, uzun süredir mobbing gördüğünü iddia ederek intihar etti. Geride hamile bir eş ve bir çocuk bırakan Yavuz, intiharından önce geride bıraktığı mektuplarda bölge müdürünü sorumlu tuttu.

YILLARDIR MOBBİNGE MARUZ KALDIĞINI İDDİA ETTİ

Yavuz, veda mektubunda, bölge müdürü E.C.'nin 2 yıldır kendisine psikolojik taciz ve mobbing uyguladığını ve bu durumun iş hayatını ve psikolojisini olumsuz etkilediğini öne sürdü. Eşinin işten çıkarılmasıyla başlayan süreçte sistematik bir şekilde mobbing uygulandığını ve sürekli başarısızlık ve yetersizlik hissi yaşatıldığını savundu.

EŞİNE VE DOĞMAMIŞ ÇOCUĞUNA VEDA MEKTUBU YAZDI

Eşine bıraktığı mektupta ise onu ne kadar sevdiğini ve günlerdir yemek yiyemediğini yazarak özür diledi. Yavuz, ‘‘Veda; Artık aranızdan ayrılıyorum. Geride gözü yaşlı bir eş, babasız büyüyecek bir çocuk ve anne karnında henüz doğmamış bir bebek bırakıyorum miras olarak. Bu bir intihar vakası değildir. Cellatlığını E.C.’nin yaptığı bir idam vakasıdır. Hayatın zorluğu ve acımasızlığı yetmezmiş gibi son 2 yıldır bölge müdürünün psikolojik tacizleri ve uyguladığı mobbingler sonucu psikolojik sıkıntılar içine girip, yaşam standartlarım iyice düşmesi ile birlikte haksızlığa uğradığım için içerisinde bulunduğum psikolojik travmalar sonucu bu kararı almış bulunmaktayım. Eşimin işten çıkarılması ile başlayan süreçte üzerime sistemli bir şekilde mobbing uygulayarak sürekli başarısızlık ve yetersizlik hissi yaratarak, psikolojimin bozulmasına ve işlerin bu raddeye gelmesine sebep olan bölge müdürüdür. Eşim işten çıkarıldıktan sonra bana ben dava açacağım şirkete dediğinde; bu süreçte senin de üstüne gelir demişti. Ben eşime o gün kararlarının arkasındayım nasıl yapmak istiyorsan yap her birey kendinden sorumludur senin yüzünden bana bir şey yapamaz demiştim E.C. için. Yanılmışım öyle bir yaptı ki inceden her şeyi o kadar sistemli ve planlı işledi ki, her mağaza ziyaretinde E.C tarafından maruz kaldığım baskı mobbing hakaret ve psikolojik tacizler kendi içime kapanmama, travmalar yaşamama ve son olarak ta bu noktaya getirdi her şeyi" ifadelerini kullandı.

gs6kldawwaadufr.jpeg

LC WAİKİKİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

LC Waikiki mağazası, olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Yavuz'un daha önceden mobbing ile ilgili şikayette bulunmadığı belirtilerek, adli makamların ihtiyaç duyacağı tüm bilgi ve detayların paylaşılacağı ve ekipler tarafından da kurum içi soruşturma yürütüldüğü ifade edildi.

640xauto-26.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.