Yılın son gününde bütün aileyi konuk ediyorsanız ama yemekler ve tatlılar konusunda kafanız karışıksa o gün yılbaşı sofranıza, bu yıl dünya sofralarında tüketilen farklı lezzetleri konuk etmeyi deneyebilirsiniz. Binlerce kişinin görüşlerini yakından takip ettiği Seyahat rehberi Lonely Planet’ten bu yıl için fikir alabilirsiniz.
BİBİNGKA
Filipinler’de yılbaşı sofralarından eksik olmayan yumuşacık bir kek türüdür. Yıllardır geleneksel tariflerle sofralarda kendine yer bulur. Ana malzemeleri pirinç unu ve sudur. Muz yapraklarıyla lezzetlendirilir.
STOLLEN
Almanyalıların yılbaşında bayılarak tükettiği içerisinden kuruyemişler, kuru üzüm, badem ezmesi gibi malzemeler barındıran ekmek kıvamında genellikle pudra şekerle süslenen hem hafif hemde lezzetl bir kektir.
BEİGLİ, MACARİSTAN
Macarlara ait geleneksel bir lezzet olan beigi, 19. yüzyılın ikinci yarısında keşfedilen ve o zamandan günümüze kadar olan süreçte halkın sofralarından eksik etmediği nadir lezzetlerden biri olarak karşımıza çıkıyor İçerisinde haşhaş tohumları ya da ceviz ile kullanılıyor.
ROSE COOKİES, HİNDİSTAN
Gül kurabiyeleri olarak anılan bu tatlı, tam olarak kurabiye sayılmaz. Kızartılmış hamura çiçek şekli veriliyor ve bazen şekere bulanıyor.