Doğal mineralli sular, metabolizmanın ve vücut dengesinin ideal şekilde korunması için gerekli olan mineralleri içerdiğinden sağlık için büyük öneme sahiptir.
Ancak maden suyu içerken dikkat edilmesi gerekenler var. Maden suyuyla ilgili doğru bilinen yanlışlar faydasını da yok ediyor. Herkesin faydası için tükettiği maden suyu ile ilgili atladığımız ancak büyük öneme sahip kritik bir detay bulunuyor.
Maden suyunu alırken etikette sodyum uyarısına dikkat etmek gerekiyor ve maden suyunu yemekten hemen sonra içmemek gerekiyor. İşte doğru bilinen yanlışlar...
Maden suyunun seçiminde sodyum uyarısına dikkat edilmesini belirten uzmanlar, düşük sodyum içerikli olanlar tercih edilmesi gerektiğini söylüyor.
BARDAKTA TÜKETMEYİN
Uzmanlar maden suyunu tüketirken bardaktan içilmemesi gerektiğini söylüyor. Maden suyunu şişede tüketmek herhangi bir kabarcıklaşma meydana getirmiyor ancak bardağa boşalttığınızda oluşan köpürme yararlı gazların kaçmasına neden oluyor.
SAAT DETAYINA DİKKAT
Birçok insan maden suyunu yemekten hemen sonra tüketmeye çalışıyor. Fakat uzmanlar, maden suyunun en az yemekten 1-2 saat sonra tüketilmesini tavsiye ediyor.
MADEN SUYU NASIL TÜKETİLMELİ
- Maden suları yüksek sodyum içerdikleri için aşırı miktarda tüketilmemelidir. Maden suyu seçimi yapılırken de düşük sodyum içerikli olanlar tercih edilmeli ve soğuk içilmelidir.
- Fazla tuz içeren maden suları, idrarla kalsiyum atılımını hızlandırdığından kemik erimesi sorunu için ciddi bir risk oluşturur.
- Bazı maden suyu şişelerinin üzerinde "Ozonla zenginleştirilmiştir." ibaresi yer almakta ve fiziksel bir ön işlemden geçirildiği kastedilmektedir.
Kaynağından işlem görmeden şişelenen maden sularının tüketilmesi önerilmektedir.
MADEN SUYUNUN FAYDALARI
Cilt sağlığı için faydalıdır
Vücut dengesini korur
Günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar
Diyetler için faydalıdır