Mahfi Eğilmez açıkladı! Dolarda kıyamet kopacak

Mahfi Eğilmez açıkladı! Dolarda kıyamet kopacak

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, gündemi sarsan bir açıklamada bulundu. Eğilmez yaptığı açıklamasında doların 25 TL seviyesine gerileyeceğini dile getirdi.

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, ekonomideki gidişatla ilgili gündemi sarsan değerlendirmelerde bulundu. Hazine eski Müsteşarı Dr. Mahfi Eğilmez Garanti BBVA’nın Adana’daki toplantısında bir konuşma yaptı.

Picture background

Ülke ekonomisine dair önemli tespitlerde bulunan Eğilmez, dolar kurunun yukarı yönlü hareketine devam etmeyeceğini öngördüğünü belirtti.

Merkez Bankası’nın faiz artırması durumunda doların 25 TL seviyesine kadar çekilebileceğini söyleyen Eğilmez, bu yıl doların 30 TL civarında kalacağını beklediğini de sözlerine ekledi.

Mahfi Eğilmez toplantı sırasında yaptığı açıklamasında, “Enflasyon şu anda yüzde 70 olan seviyelerden yüzde 45’lere gerileyecekse kur buradan yukarı gitmeyecektir. Eğer Merkez Bankası, faizi biraz daha artırırsa dolar kuru 25 TL’ye kadar gerileyebilir, buna hazır olmamızda fayda var. Kurun yukarı gitmesini hükümette zaten istemez. Kur yukarı gidince GSYH’miz düşüyor. Bu da Türkiye’yi uluslararası sıralamalarda 17.’likten 21.’liğe geriletiyor. Şu anki kur doğru bir kur mu? Olmayabilir. Ancak göstergelere baktığımız zaman kur çok artacak gibi görünmüyor. Zaten son aylarda ve haftalarda gerilemeye başladı.” İfadelerini kullandı.

Picture background

Türkiye’de ekonomik anlamda yaşanan gelişmeler ve ekonomide atılması gereken adımları tek tek, en ince ayrıntısına kadar anlatan Dr. Mahfi Eğilmez, “Esasen bir ülkede piyasa ekonomisi geçerli ise ne fiyatlara, ne faize, ne de kura karışacaksın. Ama her şeye karışıyoruz, kuru da kendimiz tespit ediyoruz, fiyatları baskılamaya çalışıyoruz, faizi baskılıyoruz. Karışınca da işte ortaya karışık saçma sapan sonuç çıkıyor maalesef. Buradan çıkmaya çalışıyoruz. Türkiye sürprizler ülkesi tabi ama bu görünümle giderse kur sanki buradan yukarı gitmeyecekmiş gibi görünüyor, aşağı da gitmeyecek. Burada 30’larda kalacak gibi görünüyor tabi ihracatçı buna çok kızıyor haklı olarak.” Şeklinde konuştu.

Picture background

Eğilmez, güncel dolar kuru hakkında yaptığı açıklamasında ise, “Göstergelere baktığımızda gidiş böyleyse kur çok artacak gibi görünmüyor. Tabii Türkiye sürprizler ülkesi. Ama bu görünümle giderse kur sanki buradan yukarı gitmeyecekmiş gibi görünüyor, aşağı da gitmeyecek. Burada 30’larda kalacak gibi görünüyor. Tabii ihracatçı buna çok kızıyor haklı olarak. Yılsonuna doğru 40 olmayabilir, görmeyebiliriz; 32’ler civarında kalabiliriz.” Dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.