Emeklilik 5 yıl erkene çekiliyor! Yüz binlerce Bağ-Kur'lu çalışanı ilgilendiriyor

Emeklilik 5 yıl erkene çekiliyor! Yüz binlerce Bağ-Kur'lu çalışanı ilgilendiriyor

AK Parti'nin seçim vaatlerinden olan prim gün sayısının eşitlenmesi Torba Yasa'ya dahil edildi. Bu düzenlemeden ise yüz binlerce Bağ-Kur'lu çalışan erken emekliliğe kavuşabilecek.

Torba Yasa onaylandığında, Bağ-Kur'lu çalışanların emeklilik için tamamlaması gereken prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200'e düşecek. Bu düşüş ile birlikte 1 milyon 100 bin Bağ-Kur'lu çalışan 5 yıl erken emekli olma fırsatını yakayacak.

8.jpgKİMLER YARARLANACAK?

Bağ-Kur'lu çalışanlar: 2000 yılı sonrasında çalışma hayatına başlayan ve şu anki mevcut yasa gereği 9 bin prim günü doldurması gereken Bağ-Kur'lu çalışanlar, prim gün sayısının7 bin 200'e düşmesiyle birlikte erken emekli olabilecekler.

Erkek ve Kadın Çalışanlar:8 Eylül 1999'dan sonra Bağ-Kur kapsamında çalışma hayatına başlayan erkek ve kadınlar için mevcut durum 9 bin prim günü şartı bulunuyor. Yeni düzenleme ile bu süre 7 bin 200 güne inecek ve böylece 5 yıl erken emekli olabilecekler.

8 Eylül 1999 Önce Çalışanlar: Bu tarihten önce çalışma hayatına başlayan erkekler için şu anda 9 bin gün prim şartı aranırken, kadınlar için 7 bin 200 gün prim yeterli oluyor. Yeni yasa ile erkekler 7 bin 200 prim günü ile emekli olabilecek.

memuraveemekliyeyapilacakmaaszamora-c18k.jpg

BAKAN VEDAT IŞIKHAN’IN AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur'luların emeklilik için gereken prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200 güne düşürülmesi çalışmalarının sürdüğünü ve bu vaadin yerine getirileceğini belirtti. Yasanın onaylanması için sayılı günlerin kaldığını ifade etti.

TORBA YASA'NIN İÇERİĞİ

Prim Gün Sayısının Düşürülmesi: Bağ-Kur'lular için prim gün sayısının 7 bin 200 güne indirilmesi.
3600 Ek Gösterge: Emekliler arasındaki eşitsizliğe neden olan 3600 ek gösterge konusunun ele alınması.

Erken Emeklilik: Yeni düzenleme ile emeklilik şartlarının kolaylaştırılması ve erken emeklilik fırsatlarının sunulması.

Torba Yasa'nın Meclis Genel Kurulu'ndan onay alması bekleniyor ve bu düzenlemelerin yürürlüğe girmesiyle birlikte binlerce Bağ-Kur'lu çalışan erken emeklilik hakkına kavuşacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.