Selçuk Geçer: Resmen batırıyorlar

Selçuk Geçer: Resmen batırıyorlar

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, asgari ücretin asıl olması gereken rakamı belirtirken, işveren için acı tabloyu açıkladı.

Milyonlarca asgari ücretlinin gözü Temmuz ayında bir ara zam beklentisi içerisindeydi. Ancak son açıklamalarda ara zam yapılmayacağı belirtildi. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ise asgari ücretin asıl olması gereken rakamı belirtirken, işveren için acı tabloyu açıkladı.

ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILACAK MI?

Enflasyon artışı ve sonrasında oluşan hayat pahalılığı pek çok vatandaşı derinde sarsıyor. Bu noktada Temmuz ayında emekli ve memurlar için 6 aylık enflasyon farkına göre bir zam yapılacak. Ancak asgari ücretli çalışanlar için ise artış yapılıp yapılmayacağı ise tam netlik kazamasa da belli oldu.

memur-21451.jpg

IŞIKHAN ARA ZAMMI KAPATMIŞTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret zammına ilişkin kara haberi vermişti. Işıkhan, asgari ücrette artış için enflasyonu işaret ederken, ara bir zammı şu an için düşünmediklerini aktardı.

GEÇER: İŞVERENİ ŞU ANDA BATIRIYOR

Asgari ücretliler ile ilgili ancak bazı uzman isimler kulis bilgilerini aktarırken, ünlü ekonomist Selçuk Geçer, asgari ücretin gerçek değerinin açıkladı. Geçer, “asgari ücretin bugün en kötü 30.000 TL seviyelerine yükseltilmesi gerekiyor. Ancak 30 bin TL’de işvereni şu anda batırıyor. Kayıt dışına sürüklüyor. Yanlış enflasyon açıklayarak işvereni de bu tarafa sürükledin” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.