Mahfi Eğilmez bombayı patlattı! Faiz indirimi için o tarihi işaret etti

Mahfi Eğilmez bombayı patlattı! Faiz indirimi için o tarihi işaret etti

Türkiye’nin en büyük iktisatçılarından biri olan Mahfi Eğilmez, faiz indirimine yönelik yaptığı öngörülerde faiz indirimi konusunda olması gerekenleri indirdi.

Eski Hazine Müsteşarı Mahfi Eğilmez, faiz indirimine yönelik sözlerinin yanlış aktarıldığını resmi X hesabı üzerinden yapmış olduğu bir açıklamada belirtti.

Picture background

Eğilmez, faiz indirimine yönelik tarih vermeyeceğini dile getirirken, Türkiye ekonomisinin sürprizlere dolu olduğunu da sözlerine ekledi.

ekran-alintisi1.jpg

Ünlü iktisatçı, faiz indiriminde ne olacağını değil ne olması gerektiğini yorumladığını resmi X hesabı üzerinden, “Bazı yayın organlarında "Mahfi Eğilmez faiz indirimi olacak dedi ve tarih verdi" diye başlıklar gördüm. Beni izleyenler böyle bir yorum yapmayacağımı bilirler. Çünkü Türkiye gibi sürprizlere açık bir ekonomide ne karar verileceğini tahmin etmek falcılık gibidir. Dolayısıyla ben ne olacağı konusunda değil ne olması gerektiği konusunda yorum yaparım. Eylülden sonra düşük oranlı faiz indirimi yapılması gerektiğini söyledim. Faiz indirimi yapılacak diye bir ifadem hiç olmadı.” Şeklinde ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.