Mahfi Eğilmez: Ciddi paralar kazanacaklar

Mahfi Eğilmez: Ciddi paralar kazanacaklar

Mahfi Eğilmez, bir takipçisine verdiği 'buradan ciddi paralar kazanacak' yorumu dikkat çekti.

Türkiye’de yaşanan ekonomik sorunların ana başı olan enflasyon, son dönemlerde yüzde 70 seviyesine dayanmış durumda. Enflasyon için alınan tedbirler ise faiz artırımı ve parasal sıkılaştırma politikası oldu.

Enflasyon ise son olarak bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,80 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,64 olarak açıklanmıştı. Enflasyonun rekor kırması ise hayat pahalılığını doğurdu. Bu noktada ise yeni karar alındı.

ŞİMŞEK VE YILMAZ’DAN KAMUDA TASARRUF PAKETİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise enflasyon tedbirleri kapsamında kamuda tasarruf genelgesinin geleceğini açıklamıştı. Kamuda yapılacak tasarruf ile bütçe açığını azaltmayı hedefliyor. Kamuda tasarruf önlemleri genellikle kamu harcamalarının kısıtlanması, verimliliğin artırılması, israfın önlenmesi ve vergi gelirlerinin artırılması gibi alanları kapsar.

Bakan Şimşek, bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile beraber kamuda tasarruf paketini açıkladı. Paket ile beraber enflasyonun tek hane düşürülmesi konusunda yardımcı olacağı belirtildi.

6640b132bf379e51eb969476.jpg

EĞİLMEZ: CİDDİ PARA KAZANACAK

Uzman isimler ise kamuda tasarruf paketine ilişkin yorumlarını açıklamaya başladı. Ünlü iktisatçı Mahfi Eğilmez, X platformu üzerinden değerlendirdi. Eğilmez, kamu kesimi için hazırlanan tasarruf paketini hızlıca gözden geçirdiğini, doğru önlemler olduğunun altını çizdi. Bununla birlikte tasarruf önlemleri saray harcamalarını, uçaklarını, konvoylarını, korumalarını kapsamadığı sürece fazlaca işe yaramayacağını aktaran, Eğilmez, bu kuralları yapanlardan kimsenin uymayacağını dile getirdi.

Eğilmez, bir takipçisinin "Mış gibi" yapmak;iyi de hocam kimin için,yabancılar bunu yer mi?" sorusuna “Buradan ciddi paralar kazanacağı için onlar da mış gibi yaparlar” şeklinde cevap verdi.

mahfi-egilmez-1212.jpg

mahfi-egilmezz.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.