Mahfi Eğilmez: Rekor inecek hazır olun

Mahfi Eğilmez: Rekor inecek hazır olun

Mahfi Eğilmez, rekor indirimi açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Ancak son günlerde küresel piyasada yaşanan düşüş yatırımcıları endişelendirdi. Bu noktada FED tarafının faiz indirimi yapmasına piyasa odaklandı. Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, faiz indirimini açıkladı.

NASDAQ TOPARLANDI

ABD tarafında FED’in faiz indirimine gitmemesi geçtiğimiz hafta küresel piyasayı olumsuz etkiledi. Bu noktada borsa tarafında yüzde 6 gibi bir değer kaybı yaşanmıştı. Yeni haftada ise 18 bin 43 seviyesine kadar düşen Nasdaq-100 hisseleri FED’in faiz indirimi sinyali vermesi sonrasında 19 bin 22 bandına geldi.

dolar-tl-2-001.jpg

PİYASALAR FED TOPLANTISINA KİTLENDİ

Fed toplantısı 17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek ve faiz kararı 18 Eylül’de saat 21.00’de belirlenecek. Piyasaların gözü FED tarafından gelecek olan faiz indirimine odaklanacak. Peki FED tarafından faiz inidirimi gelecek mi?

EĞİLMEZ: İNDİRİM DAHA KOLAY OLACAK

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez FED tarafından gelecek olan faiz indirimine ilişkin net konuştu. Eğilmez, “FED tarafının hedef enflasyonu yüzde 2 olmuştu. Bunun düşüş trendine girmesi ve buradaki düşüş, FED’in artık faiz indiriminin daha kolay olabileceği havası yaratıyor. Ekonomik olarak ABD’nin biraz canlanması gerekiyor. Önemli düşüşleri toparlayacak” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.