Mahfi Eğilmez’den dikkat çeken enflasyon açıklaması

Mahfi Eğilmez’den dikkat çeken enflasyon açıklaması

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez’den dikkat çeken enflasyon paylaşımı geldi.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada sıkı para politikası duruşunu koruduklarını ifade eden Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, enflasyon ana eğiliminin ön görülerden daha yüksek geldiğini ifade etmişti.

Karahan açıklamasının devamında 2024 yıl sonu enflasyon tahmininin güncellediklerini açıkladı. Fatih Karahan yıl sonu enflasyonunun 2 puan artışla birlikte yüzde 38 olarak güncellediklerini açıklamıştı.

Pandemi döneminden sonra hızlı bir şekilde artan enflasyon kendisini güçlü bir şekilde hissettiriyor. Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, x hesabından yaptığı paylaşımda Merkez Bankası Başkanı güncellediği rakam üzerinden ekonomiyi yorumladı.

"ENFLASYON İNMESİ MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR"

Dolarizasyon oranında (KKM dahil) az da olsa bir gerileme olduğunu söyleyen Mahfi Eğilmez, işsizlik oranının düştüğünü hatırlattı.

TCMB'nin swap hariç net rezerv açığının azaldığını ifade eden Eğilmez, “Türkiye'nin risk primin (CDS primi) aşırı riskli ekonomi görüntüsünden çıkmış bulunuyor. Kredi derecelerimizde iyileşme var. Bunlar olumlu gelişmeler.” İfadelerini kullandı.

Ocak - Nisan Hazine nakit dengesi 807 milyar TL açık verdiğini söyleyen Eğilmez, bu kadar büyük Hazine ve nakit açığıyla enflasyonu yılsonunda yüzde 38'e indirmenin mümkün olmadığını sosyal medya hesabından açıkladı.

asadasdasdasdasd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.