Başekonomist Hakan Kara'dan dikkat çeken faiz açıklaması

Başekonomist Hakan Kara'dan dikkat çeken faiz açıklaması

Eski TCMB Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara faiz politikalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Eski TCMB Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, politika faizinin %50 seviyesinde olmasının ve kur istikrarı garantisinin, yurtdışı yatırımcılar için cazip olmasına karşın yurtiçi tasarruf sahipleri açısından cazip olmadığını ifade etti.

Ekonomist Prof. Dr. Hakan Kara, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini %50 seviyesinde tutmasının etkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kara, bu yüksek faiz oranının ve kur istikrarı garantisinin, yabancı yatırımcılar için büyük bir cazibe oluşturduğunu ancak aynı avantajın Türk vatandaşları için geçerli olmadığını belirtti.

Prof. Dr. Kara, sosyal medya platformu X (Twitter) üzerinden yaptığı paylaşımda şu görüşlere yer verdi: "Yüzde 50 faiz ve kur istikrarı garantisi, yurtdışı yatırımcılar için oldukça cazipken, vatandaşların birikimlerini enflasyona karşı koruma açısından aynı derecede cazip değil. Bu asimetriyi gidermek için makro ihtiyati politikaların ve maliye politikalarının uyumlu bir şekilde devreye sokulması gerekiyor."

ekran-goruntusu-2024-05-20-142013.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.