Mandalinanın içerdiği A ve C vitaminleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı riskini azalttığı biliniyor. Ayrıca, mandalina içinde bulunan karotenoid ve A vitamini ile göz sağlığını destekleyerek sarı nokta hastalığına karşı koruma sağlayabilir.
Mandalina, içerdiği besin öğeleri sayesinde cildi besleyerek serbest radikallerin neden olduğu hasarı azaltmaya da yardımcı olabilir. Bununla birlikte, tüketirken dikkat edilmesi gereken noktalar da bulunuyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker, aşırı meyve tüketiminin fazla fruktoz alımına neden olabileceğini belirtiyor. Karın çevresi ve karaciğer yağlanması riskini artırabileceğini söyleyen Eker, günlük meyve tüketimini 2-3 porsiyonla sınırlamayı öneriyor. Taze sıkılmış meyve suyu içilmesi durumunda ise küçük bardakların tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor.