Güneydoğu Asya'ya özgüdür ve Malezya, Endonezya, Tayland ve Filipinler dahil olmak üzere bölgedeki birçok ülkede popülerdir.
Meyvesi iri ve dikenlidir, açılması zor kalın, sert bir kabuğa sahiptir. Kabuğun içinde kremsi, sarımsı içle dolu birkaç bölümü vardır. İçli bölüm, hafif lifli bir dokuya sahip tatlı ve yumuşaktır. Genellikle tatlı, tuzlu ve hafif acı karışımı olarak tanımlanan farklı bir tada sahiptir.
Durian, vitaminler, mineraller ve lif açısından zengin, oldukça besleyici bir meyvedir. Bazı yerlerde, güçlü kokusu nedeniyle durian'ın toplu taşıma araçlarına, otellere ve diğer kapalı alanlara girmesi bile yasaklanmıştır.
Güçlü aromasına rağmen durian, eşsiz tadını ve sağlık yararlarını takdir edenler arasında popüler bir meyve olmaya devam ediyor. Güneydoğu Asya mutfağında tatlılarda, şekerlemelerde ve diğer yemeklerde sıklıkla kullanılır ve taze olarak da yenir.
Manganez bakımından zengin olan durian meyvesi, bu sayede güçlü bir antioksidandır. Vücudun ihtiyaç duyduğu 1 aylık demir ve kırmızı kan hücrelerinin üretimini bir günde desteklemeye yardımcı olur
Durian meyvesinin faydalarını öğrenenler pazarlarda ve manavlarda aramaya başlıyor.
Meyvesi iri ve dikenlidir, açılması zor kalın, sert bir kabuğa sahiptir. Kabuğun içinde kremsi, sarımsı içle dolu birkaç bölümü vardır.
Durian, uzun süreli uykusuzluk çeken kişiler için çok uygundur ve yatmadan bir saat önce yenebilir.