Eşsiz rengini içerdiği antosiyanin pigmentlerinden alan mor patates, uzun yaşamın sırlarını veriyor. Adeta 120 yaşınıza kadar yaşamanız için vücudunuza en etkili faydaları sağlayan mor patates, adeta bir antioksidan deposu.
Vücutta inanılmaz etkilerin meydana gelmesini sağlayan mor patatesin daha bilinmeyen pek çok faydası var. Peki, mor patatesin faydaları neler, bu mucizevi sebze nasıl tüketilmeli?
MOR PATATES NE İŞE YARAR?
Uzun bir ömrün sırrı olan mor patates beyni ve vücuttaki hücreleri yenileyerek daha genç, sağlıklı olmayı sağlıyor. İçeriğindeki antosiyaninler sayesinde antioksidan zengini olan mor patates, serbest radikallerin hücrelere zarar vererek kansere dönüşmesini engeller. Oksidatif stresi azaltmasıyla bilinen mor patates, en iyi kanser koruyucular arasında.
En uzun yaşayan insanların bulunduğu Japonya’daki Okinawa bölgesinde sıklıkla tüketilen mor patates adeta sağlık saçıyor. Sağlıklı karbonhidrat tüketmek isteyenler için iyi bir alternatif olan mor tatlı patates, kan şekerini dengeliyor.
Aynı zamanda yüksek oranda A vitamini içeren mor patates göz hastalıklarından koruyan etkilere sahip. Çeşitli kronik rahatsızlıklara karşı koruyan bu sebze, tansiyonu da dengeliyor.
MOR PATATES NASIL TÜKETİLMELİ?
Zeytinyağlı yemeklerin içerisinde mor patates kullanabilirsiniz. Fırın yemeklerinin yanına mor patates dilimleri koyabilirsiniz. Aynı zamanda mor patatesle leziz bir çorba yapabilirsiniz.
Mor tatlı patates yararlı olmasının yanı sıra, mor rengini veren pigment içeriğe sahip olması sebebiyle tatlılarda, keklerde renklendirici niyetine kullanılabiliyor.
MOR PATATESİN FAYDALARI
Etkileri saymakla bitmeyen mor patates işte şu faydaları bünyeye kazandırıyor:
- Mor patatesin faydaları arasında en önemlisi antioksidan içeriği sayesiyle serbest radikallere karşı savaşmasıdır.
- A vitamini içererek göz sağlığını korur.
- Mor patates tansiyonu dengeler.
- Diyabetin etkilerini azaltır, kan şekerini dengeler.
- Enfeksiyonlara karşı koruyucudur.
- Bağışıklık sistemini destekler.