"Mansur Yavaş kafaya koydu CHP'den istifa edecek" Kulislere bomba gibi düşen iddia

"Mansur Yavaş kafaya koydu CHP'den istifa edecek" Kulislere bomba gibi düşen iddia

Gazeteci Zafer Şahin, ABB Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili tartışma yaratacak iddiada bulundu. Mansur Yavaş'ın yıl sonunda CHP’den ayrılacağını ve seçime kadar bağımsız belediye başkanı olarak yola devam edeceği iddia edildi.

Gazeteci Zafer Şahin Milliyet’teki köşe yazısında CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili gündemi sarsacak bir iddia ortaya attı. Şahin, “Yavaş’ın CHP’ye vedası” başlıklı son köşe yazısında, Mansur Yavaş'ın partisi CHP ile köprüleri attığını belirtti.

Şahin, Ankara kulislerinde Yavaş’ın 2028’de Cumhurbaşkanı adayı olmayı kafasına koyduğu, yıl sonunda CHP’den ayrılacağı ve seçime kadar bağımsız belediye başkanı olarak yola devam edeceğini iddia etti. Ayrıca Şahin, Mansur Yavaş’tan sonra belediyeyi bırakacağı ismin Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan olduğunu da belirtti.

Gazeteci Zafer Şahin’in Mansur Yavaş ile ilgili tartışma yaratacak köşe yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

“Henüz resmen değil ama fiilen CHP ile köprüleri attı Mansur Yavaş.

Yavaş’ın CHP’nin 7 Eylül’deki Tüzük Kurultayında kurduğu şu cümle üstü kapalı bir veda mesajıydı: “Ben de Ekrem Başkanım gibi hazır bir şekilde sizlere konuşma yapmak isterdim. Ama bana 1 saat önce telefonla bildirdiler. Maalesef biz de buradan fitne ateşine odun atmış oluyoruz!”

Bu subliminal veda mesajının öncesi de var.. Tarih 2 Eylül 2024.. Yavaş, yanına HÜDAPAR’ı da katarak DEM Parti’yi eleştiriyor: “Milli bayramlarımız kutlanıyor, ancak bu bayramları kutlamayan iki parti var. Bunlara mesafe konulması gerektiğini düşünüyorum.”

Türk siyasetinde DEM Parti’ye mesafe koymayan, tersine “Kent Uzlaşısı” diyerek birlikte yol yürüyen parti hangisi? Yavaş’ın son 10 yılda 3 kez Ankara adayı olduğu ve halen de siyaset yaptığı CHP…

Yani kendi partisine ültimatom veriyor. “DEM varsa ben yokum” diyor! Bu çıkışın iki muhatabı var: Özgür Özel ve İmamoğlu..

Ankara kulislerinde Yavaş’ın 2028’de Cumhurbaşkanı adayı olmayı kafasına koyduğu, yıl sonunda CHP’den ayrılacağı ve seçime kadar bağımsız belediye başkanı olarak yola devam edeceği iddia ediliyor. Bu proje o kadar olgunlaşmış ki, belediyeyi bırakacağı isim bile bugünden belli: Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan…”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.