MasterChef’te efsane bölüm! Somer Şef enfes hamburgerin gizli sırrını paylaştı

MasterChef’te efsane bölüm! Somer Şef enfes hamburgerin gizli sırrını paylaştı

MasterChef 2024’ün eleme heyecanı tüm hızıyla devam ederken, yarışmacılardan hamburger istendi; bu sırada Somer Şef, iyi hamburgerin kriterlerini açıkladı.

Her yıl keyifle ve merakla takip edilen MasterChef’in bu yılki eleme heyecanı başladı. Üstelik üçlü elemeler son buldu ve ana kadro mücadelelerine geçildi. En güzel yemek tarifleri pişirilmeye başlandı.

9eiljy0zjrrec7roxxkzqa5ehkvhkduk-body.jpg

MasterChef'in son bölümünde hamburger yapımı izleyicilerle paylaşıldı. Şef Somer Sivrioğlu, mükemmel bir hamburger yapmanın püf noktalarını anlattı. İyi bir hamburgerin sırrı, öncelikle kaliteli et seçiminde yatıyor.

669058b8c54dfeb32bed9040.webp

Evde mis gibi hamburger yapmak isteyenler, bir restoranda en leziz hamburgeri yiyormuş gibi hissetmek isteyenler için Somer Sivrioğlu detayları anlattı.

Sivrioğlu, etin yağ oranının lezzet açısından çok önemli olduğunu ve dana döş etinin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, hamburger ekmeğinin ne çok sert ne de çok yumuşak olmaması gerektiğine dikkat çekti.

grillburger-2021-03-03-04-23-47.jpg

HAMBURGER ETİ NASIL YAPILIR?

Somer Şef olarak bilinen şef Somer Sivrioğlu, hamburgerin püf noktaları ile ilgili açıklamalarda bulunurken, hamburger eti nasıl yapılır diye soranlara en büyük tüyoyu verdi. Hamburger etinin nasıl olması gerektiğinden bahsetti.

Etin hazırlanışı hamburgerin başarısında büyük bir rol oynar. Hamburger köftesi hazırlanırken, içeriğinde etten başka bir şeyin de olmaması gerekiyor. Başka türde köftelerin içine giren soğan, hamburger köftesine girmemeli. Ancak gerekirse bir miktar tuz ve karabiber koyulabilir. Bunun dışında hiçbir şey eklenmemeli.

assets-newatlas.webp

Et, fazla sıkıştırılmadan hafifçe şekillendirilmeli ve orta ateşte ızgarada veya döküm tavada pişirilmelidir. Köftelerin her iki tarafının eşit pişirilmesi, dışının karamelize olmasını sağlayarak lezzetin artmasına katkıda bulunur. Sivrioğlu, et köfteleri bastırmamak gerektiğini, çünkü bu suyun çıkmasına ve köftenin kuru olmasına neden olabileceğini belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.