MasterChef’teki şeflerin bile kıskanacağı ballı orman kebabının tarifini ve püf noktalarını sizler için araştırdık. Orman kebabı içindeki çeşit çeşit sebze ve etiyle, sofralarımızın en çok sevilen yemeklerinden biri. Peki bu klasik lezzeti daha önce ballı denediniz mi? İşte özel davetlerinizde, kutlama yemeklerinizde ya da kalabalık aile sofralarında parmaklarınızı ısırtacak ballı orman kebabı tarifi…
BALLI ORMAN KEBABI NASIL YAPILIR?
Bir tencerede kuzu etini, suyunu salıp çekene kadar tereyağında kavurun. Sırasıyla soğan, sarımsak, patates, havuç ve biberi ilave edin.
Hepsi iyice kavrulunca un ekleyerek biraz daha çevirin. Domates, bezelye ve kekiği de ekleyip bir kez daha karıştırın.
5 su bardağı suyu ilave ettikten sonra ocağın altını kısın. Tuz, karabiber ve balı yemeğe ekleyerek pişmeye bırakın.
Piştikten sonra kebabı maydanozla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Yapımı için malzemeler
• 500 gram kuşbaşı kuzu eti
• 3 yemek kaşığı bal
• 2 adet soğan
• 5 su bardağı su
• 1 adet havuç
• 3 diş sarımsak
• 1 su bardağı haşlanmış bezelye
• 2 adet biber
• 2 adet domates
• 1 tatlı kaşığı un
• 2 adet patates
• 1,5 yemek kaşığı tereyağı
• Tuz
• Karabiber
• Kekik