Mayıs ayı kira zam oranı belli oldu! TÜİK enflasyonu açıkladı

Mayıs ayı kira zam oranı belli oldu! TÜİK enflasyonu açıkladı

TÜİK enflasyonu açıklamasının ardından mayıs ayı için kira zam oranı belli oldu.

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlamasının Temmuz ayında sona ereceği Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından yapılan bir açıklama ile duyurulmuştu.

Bakan Tunç'un ifadelerine göre, kira artışlarına yüzde 25 sınırlama getiren düzenleme, 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren bir yıl süreyle geçerli olacak. Meclis'in bayram sonrası toplanmasıyla birlikte düzenlemenin yasalaşması bekleniyor.

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması 1 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek. Kontrat süresi sona eren konut kiracıları, TÜFE rakamlarına bakmaksızın ev sahiplerine Mayıs ayında da yüzde 25 oranında zam yapabilecekler.

ekran-goruntusu-2023-11-09-083424.pngAncak, Temmuz ayından sonraki döneme ilişkin kira artış sınırlamasına dair henüz bir açıklama yapılmış değil.

Normal şartlarda TÜFE verilerine göre hesaplanan kira artış oranları, hükümet tarafından getirilen uygulama sonrasında yüzde 25'le sınırlandırılmıştı. Bu da, 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2024 tarihleri arasında yenilenen sözleşmelerde kiracıya yüzde 25'ten fazla zam yapılamayacağı anlamına geliyor.

İşyeri kiraları için ise yüzde 25'lik zam sınırı geçerli değil. İşyerleri için belirlenen kira zammı oranında bir sınırlama bulunmuyor.

ekran-goruntusu-2023-11-09-083502.pngMAYIS AYI KİRA ZAM ORANI BELLİ OLDU

Mayıs ayı kira artış oranı yüzde 59,64 olarak belirlendi. Dolayısıyla, kira sözleşmesi Mayıs ayında dolan işletme sahipleri, kiralarında yüzde 59,64'lük bir tavan zammı uygulayabilecekler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.