Mehmet Şimşek'ten flaş çıkış! Enflasyonun düşeceği zamanı açıkladı

Mehmet Şimşek'ten flaş çıkış! Enflasyonun düşeceği zamanı açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek enflasyon verilerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin önünde bir dezenflasyon sürecine gireceğini ifade etti.

Bakan Şimşek, enflasyonun mayıs ayından itibaren hızlı bir şekilde düşmeye başlayacağını ve bu sürecin Türkiye için bir dezenflasyon evresine geçiş anlamına geleceğini belirtti.

Türkiye'ye yönelik kaynak girişlerinin ve yurt içinde TL'ye olan tercihlerin enflasyonla mücadeleye katkı sağladığını söyleyen Bakan Şimşek, "Nisan ayında enflasyon, öngörüler doğrultusunda yüzde 3,18 olarak gerçekleşti. Ekonomide denge sağlanması, azalan cari açık, yeniden tesis edilen bütçe disiplini, uluslararası kaynak girişindeki artışlar ve yerli yatırımcıların TL'ye olan ilgisi, enflasyonla mücadeleyi destekliyor.

Mayıs ayında yıllık enflasyonun tepe noktasına ulaştıktan sonra, öngörülerimize göre hızlı bir düşüş yaşanacak. Bu, enflasyonla mücadelede geçiş döneminin sona erdiğini ve dezenflasyon sürecine adım atıldığını gösterecek.

Dezenflasyonla birlikte, beklentilerin iyileşmesi daha da belirginleşecek ve bu da enflasyondaki düşüşü destekleyecek." ifadelerinde bulundu.

ekran-goruntusu-2024-05-03-111524.png

TÜİK NİSAN AYI ENFLASYONU AÇIKLADI

Nisan ayı enflasyon verileri açıklandı. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık bazda yüzde 3,18 artarken, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 3,60 yükseldi. Yıllık bazda ise tüketici fiyatlarında yüzde 69,80, yurt içi üretici fiyatlarında ise yüzde 55,66 artış kaydedildi.

Ayrıca, Nisan ayına ilişkin 12 aylık ortalamalar incelendiğinde, tüketici fiyatlarında yüzde 59,64, yurt içi üretici fiyatlarında ise yüzde 45,83 artış yaşandı.

ENAG'ın verilerine göre ise tüketici fiyatları nisanda bir önceki aya göre yüzde 5,02 arttı. Bu artışla birlikte yıllık enflasyon yüzde 124,35'e yükseldi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.