Mehmet Şimşek talimat verdi! Bugünden itibaren resmen yasaklandı

Mehmet Şimşek talimat verdi! Bugünden itibaren resmen yasaklandı

Ekonomideki enflasyonla mücadeleye yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, kamu kurumlarında tasarruf ve verimlilik odaklı yeni bir adım atılıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Külliye'de yapacağı bir basın toplantısında bu tasarruf önlemlerinin detaylarını açıklayacak.

Önlemler kapsamında, kamu kurumlarının faaliyetlerinde verimlilik artışı ve israfın önlenmesi hedefleniyor.

Bu sayede kamu harcamaları en aza indirilerek bütçede tasarruf sağlanacak. Uzmanlar, kamu kurumlarında yapılacak tasarrufların dezenflasyon sürecine önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı. Bu sistemle, kamuda tasarruf sağlayamayan veya bu yönde yeterli çaba göstermeyen kurum ve kişilere yaptırımlar uygulanacak.

Picture background

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımlarıyla bugün saat 10.00'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek toplantıda Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi kamuoyuyla paylaşılacak.

Kamuda tasarruf tedbirleri genişletiliyor. A'dan Z'ye tüm kalemler gözden geçirilecek. Kurumların tamamı elini taşın altına koyacak.

Picture background

"BU İLK YA DA SON OLMAYACAK"

Gelecek dönemde kamu maliyesine ilişkin birçok hususta adım atacaklarını dile getiren Şimşek, kamu tasarruflarıyla ilgili şöyle konuşmuştu:

"Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımızla birlikte tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız. Bu ilk, bu son olmayacak. Buna benzer harıl harıl yoğun bir şekilde yaptığımız çalışmalarla önümüzdeki dönemde bu dezenflasyon programını ve sürecini nasıl güçlendireceğiz ona yönelik çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz. Dolayısıyla program çalışıyor ve çalışmaya devam edecek."

BELEDİYELER DE TASARRUFA DAHİL OLACAK

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefer Şener, hükümetin orta vadeli programında yer alan tasarruf tedbirlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Şener, "Özellikle 2024 yılı içerisinde hükümetin orta vadeli programındaki hedefleri doğrultusunda sadece bakanlıklar ve bağlı kuruluşları değil aslında yerel yönetimlerin de bütçede çok ciddi anlamda yer tutan belediyelerin de bu tasarrufu yapmaları, bu tasarruf atağına destek olmaları bekleniyor" dedi.

Picture background

"ZORUNLU İHTİYAÇLAR DIŞINDA HİÇBİR HARCAMAYA İZİN VERİLMEYECEK"

Mali disiplini sağlamak ve bütçe açığını kapatmak için kamu kurumlarında sıkı tedbirler uygulama kararı alındı. Alınan kararlara göre, halihazırda %65'i tamamlanmış olan yatırım projeleri dışında yeni yatırımlara ara verilecek. Zorunlu ihtiyaçlar haricinde herhangi bir harcama yapılmayacak.

Sıkı mali disipline uymayan kamu kurumları uyarılacak.

Şener sözlerine şöyle devam etti:

"Yeni binaların, taşıt alımlarının ve personel alımlarının daha verimli ve bütçe dostu alanlara yönlendirilmesi hedefleniyor.

Orta vadeli programda belirlenen %3'lük hedefin bu yıl içinde yakalanması için, ilk etapta 100 milyar TL'lik bir tasarruf hedefleniyor. Bu tasarrufların arttırılmasıyla birlikte ilerleyen aşamalarda 100 milyar TL'nin üzerine çıkılması planlanıyor."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.