Son dakika... TÜİK Nisan ayı enflasyonu açıkladı

Son dakika... TÜİK Nisan ayı enflasyonu açıkladı

TÜİK enflasyonu açıkladı.

TÜİK Nisan ayı enflasyonunu açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayı enflasyon verilerini kamuoyu ile paylaştı. TÜİK enflasyonu yüzde 69,80 olarak açıklarken Nisan ayı enflasyonu ise yüzde 3,18 oldu.

ENAG ENFLASYONU AÇIKLADI

Bağımsız bir araştırma grubu olan ENAG, Nisan ayı enflasyon rakamlarını kamuoyuyla paylaştı. Bu verilere göre, aylık bazda enflasyon yüzde 5,02 artış gösterirken, yıllık enflasyon oranı ise yüzde 124,35 olarak açıklandı.

ENAG'ın açıklamasına göre, giyim ve ayakkabı sektöründe en yüksek fiyat artışı yaşandı ve bu oran yüzde 11,21 olarak kaydedildi. Lokanta ve otel sektöründe ise fiyat artışı yüzde 9 seviyesinde gerçekleşti. Sağlık sektöründe ise fiyatlar genel olarak değişmedi.

Anadolu Ajansı'nın önceden yaptığı beklenti anketine göre, enflasyonun aylık bazda en düşük yüzde 2,80 olması bekleniyordu. ENAG'ın rakamları, beklentilerin üzerinde bir enflasyon artışı olduğunu gösterdi.

TÜİK MART AYI ENFLASYONU

TÜİK Mart ayı enflasyon verilerine göre, bir önceki aya göre yüzde 3,16, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,06, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 68,50 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 57,50 olarak gerçekleşti. Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 50,10 ile giyim ve ayakkabı oldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.