Meclis'te CHP'li ve Ak Partili vekiller birbirine girdi

Meclis'te CHP'li ve Ak Partili vekiller birbirine girdi

Ak Parti ve CHP milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda sokak hayvanları yasasını düzenleyen "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" tartışmalı bir şekilde görüşülüyor. Ancak dün yaşananlar, bu görüşmelerin nasıl bir seyir izleyeceğini de gösterdi.

ekran-goruntusu-2024-07-17-161343.png

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, komisyonda, "Salonda yer yok, hayvan hakları savunucuları içeri alınmıyor, böyle bir kanun yapılacaksa tartışmalara herkesin tanık olması lazım, daha geniş salona geçilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. Ancak Komisyon Başkanı Vahit Kirişci, muhalefetin bu talebini reddetti.

Tartışma daha da büyüdü ve Komisyon Başkanı Kirişci, toplantıya yarım saat ara verme kararı aldı. Bu arada, basın mensupları ve milletvekili danışmanları salondan çıkarıldı ve bundan sonra komisyonda görüntü alınamayacağı kararı alındı.

Küçük salonda gerçekleşen bu gergin toplantıda AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında sert söylemler de yer aldı. Özellikle 'ötanazi' konusundaki tartışmalar, kamuoyunda da yankı uyandırdı. Medya mensuplarına yönelik alınan kısıtlamalar da tartışmanın boyutunu genişletti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.