Meclis’te içilen sudan tasarruf devri! Ünlü Ekonomist: “Tasarrufa bak çay demle”

Meclis’te içilen sudan tasarruf devri! Ünlü Ekonomist: “Tasarrufa bak çay demle”

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, kamu kurumlarına “tasarruf” çerçevesinde alınan arıtma sebillerine değinerek “darısı lüks harcamalara” dedi.

Kamuda Tasarruf Paketi son dönemin gündemini oluşturuyor. Emeklilik sayısı kadar atamadan kamuya atıl durumda kalacak eleman alınmamasına ve harcamaların kısılmasına kadar pek çok detay, kamuda tasarruf kapsamında değerlendiriliyor.

Süreç içerisinde ilk olarak ulaşım sistemleri bulunan mesafelerdeki servis araçlarının kısıtlanması konusu gündeme gelmiş, gereksiz harcamalar da konuya dahil edilmişti. Bina ve araç alımları da zorunlu olmadıkça durdurulmuştu. Kamuda tasarruf kapsamında ince detaylar da gündeme gelmeye başladı.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Kamuda Tasarruf Paketi” kapsamında kamu kurumları için yapılacak tasarruflara eleştiride bulundu. Şatıroğlu, haber ajansı tarafından paylaşılan kamuda tasarruf için arıtma suyu videosunu kendi profilinde paylaşarak yorum yaptı.

tunc2.jpg

ŞEBEKE SUYU ARITILARAK TÜKETİLECEK

TBMM’de tasarruf tedbirleri ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Şebeke suyunu arıtan ve içme suyuna çeviren yeni sebiller kullanıma sunuldu. Bu şekilde kamuda tasarruf tedbirleri TBMM’de uygulanmaya başladı.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu’ndan konuyla ilgili yorum geldi. Ünlü ekonomist, “Tasarrufa bak çay demle” diyerek konuyu sosyal medya hesabına taşıdı.

Şatıroğlu, lüks harcamalar dediği makam araçlarının da bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini eleştirel bir dille ele aldı.

Şatıroğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Tasarrufa bak çay demle.

Eskiden de şebeke suyuyla çay yapalım denmiş ancak çayın tadını bozduğu gerekçesiyle bundan vazgeçilmişti. Ancak o zaman su arıtmadan kullanılmıştı. Bu sefer arıtma su içilecek ve bu sayede tasarruf yapılacak.

Gerisi makam araçları denilen lüks harcamalara. Makam aracı lüks araç olmalıdır diye israfı savunan bir anlayıştan kurtulamıyoruz maalesef.”

KAMU KURUMLARINDA ÇALIŞANLAR KEMER SIKIYOR

TBMM haricinde, kamu kurumlarında tasarruf kapsamında yeni gelişmeler yaşanıyor. Öğretmenlerin içtiği çay bile tasarrufa konu olmaya başladı. Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ilçe genelindeki okullara resmi yazı gitti ve giden yazıda su ısıtıcısı, çay makinesi gibi cihazların kullanılmaması talimatında bulunuldu. Konu tartışmalara neden oldu.

kaymakamlik-ve-ilce-milli-egitim-de-sy1a-001.webp

KAMUDA TASARRUF PAKETİNDE NELER YER ALMIŞTI?

Yasal olarak değerlendirilen Kamuda Tasarruf Paketi kapsamında birçok detay yer alıyor. Bunlar, ihtiyaç dışı alınan taşıtlar, binalar, taşınmazlar olurken öte yandan fazla eleman alımları, yurt dışı görevleri, etkinlikler, enerji ve atık yönetimi gibi konular oldu.

Kamu çalışanlarının servis hatlarında güncellemeye gidildi. Toplu taşıma hatlarının bulunduğu yerlerde servis ile elemanların taşınması yerine ulaşım kartı kullanılması yeniliği getirildi. Tasarruf paketinin ilk ayağı bu detay oldu. Ayrıca kamuda çalışanların görevlendirmelerinde de gelişmeler yaşandı. Emekli olan kamu çalışanlarının sayısı kadar atamalar gerçekleştirileceği, fazladan yerleştirme yapılmayacağı duyuruldu.

tunc-29-mayis.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.