Mecliste onaylandı! Toplu taşıma bedava oldu

Mecliste onaylandı! Toplu taşıma bedava oldu

Artan enflasyon, ülke genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalar nedeniyle vatandaşlar epey bir zorluk çekerken Sakarya Belediyesi vatandaşlara ilaç gibi gelecek bir haberi duyurdu.

Sakarya’da ortaokul ve ilkokul öğrencilerine toplu taşıma artık tamamen ücretsiz oldu. Lise ve üniversite öğrencilerini de unutmayan Sakarya Belediyesi onların da toplu taşımadan yüzde 54 indirimli yararlanma imkanını sundu.

Bu durumdan epey bir mutlu olan öğrencilerden biri olan 7. Sınıf öğrencisi Muhammed Bera Koç artık otobüse vereceği paranın cebinde kalacağını ve kendine farklı şeyler alabileceğini söylerken, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar seçim vaatlerinden birini yerine getirmiş oldu.

aw220446-10.jpgPAZARTESİ GÜNÜ İTİBARİYLE BAŞLADI

Lise ile üniversite öğrencilerine ise yüzde 54 indirim uygulaması 3 Haziran Pazartesi günü başladı.

MECLİS ONAYINDAN GEÇTİ

Başkan Alemdar'ın teklifi ile meclise gelen ve onaylanan ilk-ortaokula ücretsiz, lise-üniversite öğrencilerine ise yüzde 54 indirimli ulaşım tarifesi, öğrenci ve aileleri için maddi kazanca dönüşecek. Vatandaşların maliyetlerini azaltarak hayatlarını kolaylaştırmak ve ekonomiye katkı sunmak için hayata geçirilen uygulama, memnuniyet ile karşılandı.

aw220446-09.jpg

"OTOBÜSE VERECEĞİM PARALAR CEBİMDE KALACAK"

Bir aylık 60 biniş hakkı verilen ilk ve ortaokul öğrencileri, bu hakkı her ay yenileyebilecek. Ücretsiz uygulamadan yararlanan 13 yaşındaki 7. sınıf öğrencisi Muhammed Bera Koç, ulaşım kartına harcayacağı parayı biriktirip kendi ihtiyaçları için kullanabileceğini belirtti. "Kartımdan daha önce 6 TL civarı kesiliyordu, şimdi ise belediye otobüslerine ücretsiz binebileceğim. Toplu taşımayı biz gençler çok kullanıyoruz ve bu uygulama bizim için gerçekten çok iyi oldu. Otobüse vereceğim paralar cebimde kalacak, biriktirip kendime farklı şeyler alabileceğim. Bu sayede kendime daha fazla zaman ayırabileceğim. Kart54 merkezine gittim, kart işlemlerim halledildi ve artık ücretsiz olarak otobüse binebileceğim" dedi.

aw220446-02.jpg

"SÖZÜNÜ VERDİĞİMİZ UYGULAMAYI İLK MECLİSİMİZDE ALDIĞIMIZ KARAR İLE HAYATA GEÇİRDİK"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, "Seçim dönemlerinde vatandaşlarımızın beklentilerini alarak projelerimizi şekillendiriyoruz. Önce yüzde 20 su indirimi yaptık, ardından ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ücretsiz, lise ve üniversite öğrencilerine ise yüzde 54 indirimli ulaşım sağlayacağımızı taahhüt ettik.

Bu sözü, ilk meclis kararımızla hayata geçirdik. Öğrencilerimiz eğitimlerine devam ederken, ailelerinin verdiği ödeneği kendilerine harçlık yapmaları ve katkıda bulunmaları için bu uygulamayı başlattık. Süremiz dolmadan önce diğer vaatlerimizi de gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Sakarya'da daha yapılacak çok işimiz var, daha iyi ve güzel sonuçlara ulaşmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

aw220446-08.jpg

"LİSE VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZİ DAHA DÜŞÜK ÜCRETLE ULAŞIMDAN YARARLANDIRMANIN YOLLARINI ARIYORUZ"

Başkan Alemdar, "Belki bu çok büyük bir rakam değil ama 'Ne kadar katkı sağlayabiliriz?' diyoruz. Bir çocuğumuzun okula giderken ulaşıma verdiği 10-20 TL, harçlığı olsun. Bu harçlıkla okulunda çayını içip, simidini yesin. Aile bütçesine az da olsa katkı sağlamaya çalışıyoruz. Şartlarımız iyileştikçe, lise ve üniversite öğrencilerimize de ücretsiz veya daha düşük ücretli ulaşım imkanı sağlamak için çalışıyoruz. Çocuklarımız parayı düşünmeden, ulaşım konusunda ailelerine yük olmadan bir yerden bir yere gidebilsin istiyoruz. Aynı zamanda vatan, millet ve bayrak sevgisiyle donatmaya gayret ediyoruz" şeklinde konuştu.

"ÖZELLİKLE ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNEN AİLELER İÇİN BU YOL PARASI ÇOCUKLARINA HARÇLIK OLUYOR"

Sakarya Büyükşehir Belediye otobüs şoförü İlhan Akgün, "Bu uygulamanın ardından öğrenciler önce şaşırıyor, sonra mutluluğa dönüşüyor. Uygulama hakkında olumlu geri dönüşler alıyoruz. Özellikle üniversite öğrencileri bu tür bir uygulama ile daha önce karşılaşmamışlar, bu yüzden şaşırıyorlar. Güzel bir uygulama olduğu için dönüşler olumlu. Özellikle asgari ücretle geçinen aileler için bu yol parası çocuklarına harçlık oluyor ve aile bütçesine bir katkı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.