Devrim Zelyut: Borsa çökecek döviz rekor kıracak

Devrim Zelyut: Borsa çökecek döviz rekor kıracak

Evren Devrim Zelyut, dolar ve borsanın kaderini açıkladı.

Milyonlarca vatandaş elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. Borsada düşüş yaşanırken dolar tarafında ise yükseliş eğrisi son günlerde dikkat çekiyor. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar ve borsanın kaderini açıkladı.

BORSADA REKOR SONRASI DÜŞÜŞ YAŞANDI

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 seviyesine çıkartması sonrasında borsa tarihi rekor seviyesine ulaştı. 10 bin 800 seviyelerine kadar gelen borsa son günlerde ani bir düşüş yaşadı. Borsa anlık olarak 10 bin 340 seviyesinde işlem görüyor. Borsada yaşanan düşüşün temel nedeninin ise vergilendirme dedikoduları olduğu belirtiliyor.

dolar-tl.jpg

VERGİLENDİRME GELEBİLİR

Bilindiği üzere kripto para varlıklarına vergilendirme geleceğini Bakan Mehmet Şimşek, açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından borsa tarafında da hisse senetlerine bir vergilendirme geleceği kulislerde konuşuluyor. Bu bilgi sonrasında Dolar TL 35,6 seviyelerine gelirken borsada düşüş gözlemlenmişti.

dolar-tl.webp

ZELYUT: BORSA DÜŞECEK KUR YÜKSELECEK

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, borsaya gelecek vergilendirmenin büyük düşüşün habercisi olabileceğinin altını çizdi. Zelyut, “Hisse piyasasına gelecek milyarlarca doları bloke etmeye çalışıyoruz. Yanlışlarda ısrar edilirse kademeli bir şekilde sonbaharı beklemeden kurun yukarıya doğru gitmesine sebep olacak. ve en acı tarafı dolar kıtlığı çekerken gelsin dediğimiz o yabancı sermayenin kapılarını da bir güzel kapatacağız. Bu ülkeye gelenler sadece faizden dolayı bizi sömürmek için tahvil almak isteyen yabancılar olacak” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.