Mehmet Şimşek ‘düşüyor’ diyerek açıkladı! Tüm detayları paylaştı

Mehmet Şimşek ‘düşüyor’ diyerek açıkladı! Tüm detayları paylaştı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabında ‘düşüyor’ diyerek açıkladı.

Türkiye’de ekonomik sürtmeye devam ederken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in attığı adımlar konuşulmaya devam ediyor. Yeni vergi paketi Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşerken GYO'ların gayrimenkullerinden elde edilen kazançlara asgari kurumlar vergisi gibi şirketleri, engellilere yönelik otomotivdeki istisnaların kısıtlanması ve yurt dışına çıkış harcının 1.500 TL'ye çıkarılması gibi bireyleri ilgilendiren önemli düzenlemelerin yapılması bekleniyor.

mehmet-simsek-vsni-cover-001.jpg

BORÇLANMA FAİZİ DÜŞÜYOR

Bu gelişmeler yaşanmaya devam ederken Mehmet Şimşek ekonomi ile ilgili gelişmeleri aktarmaya devam ediyor. Şimşek sosyal medya hesabında borçlanma faiz oranlarının düştüğünü söyledi.

Uygulanan program sayesinde Türkiye’ye yatırımcının ilgisi artmaya ve CDS risk priminin gerilemeye devam ettiğini söyleyen Şimşek, azalan risk primi ve gerileyen enflasyon beklentileriyle hazine tahvil faizlerinin düştüğünü aktardı.

grtkdq8wkaeogo3.jpg

2 yıl vadeli TL cinsi gösterge tahvilin faizi marta göre yaklaşık 1000 baz puan gerilediğini açıklayan Mehmet Şimşek, 5 ve 10 yıl vadeli dolar cinsi tahvillerin faizi ise nisandan bu yana yaklaşık 50 baz puan düştüğünün bilgisini paylaştı.

grtkdq8xeaa6ctd.jpg

X hesabından açıklama Yapan Mehmet Şimşek devamında “Dezenflasyon sürecinde daha da iyileşecek makro göstergelerimizle birlikte borçlanma maliyetlerimiz düşüşünü sürdürecek ve kamu maliyesindeki olumlu görünüm güçlenecektir” ifadelerini kullandı.

grtkdq6xaaacp7r.jpg

grtkdq2x0aexurh.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.