Mehmet Şimşek 'Katkı sağlayacak' diyerek duyurdu ’Detayları tek tek açıkladı'

Mehmet Şimşek 'Katkı sağlayacak' diyerek duyurdu ’Detayları tek tek açıkladı'

Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından 'Katkı sağlayacak' diyerek duyurdu. Detayları tek tek sıraladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile yaptığı basın açıklamasında kamuda tasarruf önlemlerini açıkladı. Söz konusu açıklamada kamu da tasarruf için bazı uygulamalar hayata geçirildi.

3 yıl boyunca kamu binası alınmayacak, ekonomik olmayan bölgelerde kamu çalışanlarının servisi kaldırılacak, kamuya personel emekli olan kadar alım yapılacak gibi bir takım önlemlerin alınacağını duyuran Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından cari açık ile ilgili Türk ekonomisini ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

hazine-ve-maliye-bakani-mehmet-sims-w9kp-jpg-001.webp

“PROGRAMIN BAŞARISI”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in X hesabından yaptığı paylaşımda, yıllık cari açıkta 8 aydır devam eden düşüşün uyguladıkları programın başarısı olarak gördüklerini söyledi.

Mart ayında 2023 yılı mayısa göre cari açıktaki yıllık iyileşmenin 25,8 milyar dolar olduğunu ifade eden Mehmet Şimşek, bu gerçekleşmenin ilk çeyrekte yıllık cari açığın milli gelire oran olarak yaklaşık yüzde 2,7’ye gerilediğini ima ettiğini dilerdi.

kapak-2024-05-10t105605-pyd8-cover-001.jpg

“İYİLEŞME DEVAM EDECEK”

“Programımıza duyulan güvenle risk primimiz düşüyor, dış finansmana erişim artıyor.” Diyen Şimşek, Rezerv hariç sermaye girişi martta yıllık cari açığın 20 milyar dolar üzerinde olduğunu ifade etti.

Bakan Mehmet Şimşek, cari açıkta gerileme ve dış finansman girişindeki olumlu görünümle döviz rezervlerimizde iyileşmenin devam edeceğini belirtti. Şimşek’e göre, bu gelişmeler sayesinde makro finansal istikrarın daha da güçleneceği ve dezenflasyon sürecine oldukça önemli katkı sağlanacak.

0cf8b540-8143cttw4kuke1fwkb7z8.jpg

Bakan Şimşek seçimlerden sonra göreve gelmesiyle birlikte ekonomide birçok değişiklik yapıldı. Kamuda tasarrufun yanı sıra altın ithalatına da kota getirilmişti. Esnafta tepkiye neden olan bu karara ilişkin Mehmet Şimşek şu ifadelerini kullanmıştı:

“Valla kusura bakmasınlar, bir metali ülkede olmayan döviz kaynaklarıyla ithal edeceksiniz, sonra bir köşede atıl olarak duracak. Bunun neresi memleketin menfaatine? Vatandaşlarımızın tercihine saygılıyım. Bu noktada hiçbir tereddüt yok ancak biz burada kaynaklarımızı ülkemizin menfaatine ve yatırıma, üretime, dolayısıyla istihdama ve ağırlıklı olarak ihracata dönüştüreceğiz"

sadsasdasdasdasd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.