Kooperatiften ev alanlar dikkat! Ödediğinizin üstünde bir tazminat kazanabilirsiniz

Kooperatiften ev alanlar dikkat! Ödediğinizin üstünde bir tazminat kazanabilirsiniz

Ankara'da kooperatiften ev sahibi olmak için peşinat ve taksitleri ödeyen Bora Yalçın, belirlenen süre içinde inşaatta bir ilerleme göremeyerek dava açarak birçok vatandaşa örnek oldu.

Bir inşaat firması ile anlaşma yaparak kooperatife giren Bora Yalçın ev sahibi olmak için taksitler ve peşinat için 460 bin lira ödeme yaptı. Ancak Bora Yalçın, 2 yıl taahhüdü bulunan sözleşme gereği evin inşaatında bir ilerleme olmayınca müspet zarar davası açtı ve firmadan 578 bin lira tazminat kazandı.

kooperatif.jpg

Bora Yalçın, ev sahibi olmak için kooperatife kaydolarak 2015 ve 2016 yılları arasında inşaat firmasına kendisinden istenen peşinatı ödedi ve taksitleri de düzenli yatırdı. Bora Yalçın 460 bin lira ödemesine rağmen ev bir türlü bitmedi.

Noterden evinin tapusunu aldığı halde inşaat şirketi ile yaptığı sözleşmede belirtilen 2 yıllık süre boyunca inşaatta ilerleme olmadığını gören Bora Yalçın, konuyu mahkemeye taşıdı.

12.jpg

Bora Yalçın, sürecin uzaması ile oluşan zararı ve sözleşmede taahhüt edilen kira yatırma şartı nedeniyle Ankara 14'üncü Tüketici Mahkemesi'nde açılan 'müspet zarar' davasında 578 bin lira tazminat kazandı.

TAPUYU ALDI EVİ ALAMADI

Bora Yalçın, dahil olduğu kooperatif projesinin akıllı daireler ve rezidansı içeren büyük bir reklam kampanyası ile duyurulduğunu aktararak, topraktan ev sahibi olmak için peşinatı ödediklerini, parça parça kalan ödemeyi yaparak kısa sürede evin ödemesini bitirdiklerini ve 1,5 yıllık süre zarfında tapuyu aldıklarını söyledi.

Devlet tapusunu aldıklarını ancak evi bir türlü alamadıklarını belirten Bora Yalçın, kira yatırma taahhüdünü göz önüne alarak dava açtıklarını söyledi.

Bora Yalçın, ödenmeyen kiralar nedeni oluşan zararımın ödenmesini talep ettiğini ve tapusunun dışında müspet zarar karşılığı olarak 500 bin lira, üzerine de kira bedelleri aldığını anlattı.

'SÖZLEŞMEYİ FESH ETMEDİK'

Avukat Senem Yılmazel, topraktan ev almak isteyen ve kooperatiflere kaydolan vatandaşları uyardı. Sözleşmelerin mutlaka tapudan ya da noter aralığı ile yapılması gerektiğini vurgulayan Yılmazel, noterden yapılan sözleşmelerde tapunun tescil edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Öncelikle anlaşılan şirketten tapunun alınması gerektiğini vurgulayan Yılmazer, tapu iadesi olmadan diğer kayıplar için dava açılabileceğini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.