ASELSAN'dan temettü kararı: Hesaplara ne zaman, hangi tarihte yatar?

ASELSAN'dan temettü kararı: Hesaplara ne zaman, hangi tarihte yatar?

ASELSAN, 2023 mali yılı kar payından yatırımcılarına hisse başına ne kadar temettü dağıtacağını açıkladı.

ASELSAN, 2023 mali yılına ait kar payı dağıtım kararını duyurdu. Şirketin resmi açıklamasına göre, 2023 yılı net kârından hesaplanan ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemelerine uygun olan 510 milyon TL brüt kar payının, hissedarlara nakit olarak dağıtılacağı bildirildi. Bu miktar, hisse başına brüt olarak 11,184211 kuruşa (net olarak 10,06579 kuruşa) denk geliyor.

2352757-620x349.jpg

Yönetim Kurulu'nun 10 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirdiği toplantıda alınan bu karar, şirketin 49. Olağan Genel Kurul toplantısında hissedarların onayına sunulacak. Kar payı dağıtımının 21 Kasım'da başlaması ve 25 Kasım 2024 tarihinde tamamlanması planlanıyor.

TEMETTÜ NE DEMEK?

Temettü, şirketlerin elde ettiği net dönem karından, yasal yükümlülükler ve diğer giderler düşüldükten sonra kalan dağıtılabilir karın, hisse senedi sahiplerine dağıtılması işlemidir. Bu finansal terim, genellikle yıllık bazda hesaplanır ve şirket ortaklarına, sahip oldukları hisse senedi miktarına orantılı olarak bir pay olarak verilir.

Temettü dağıtımı, şirketin genel kurul toplantısında alınan bir kararla gerçekleştirilir ve bu dağıtım, yatırımcılar için önemli bir gelir kaynağı olarak görülür. Şirketlerin temettü politikaları ve dağıtım oranları, yatırımcıların şirket hakkındaki algısını ve şirketin piyasa değerini etkileyebilir. Temettü alabilmek için, bireylerin temettü dağıtım tarihinden önce şirket hissesine sahip olmaları gerekmektedir ve temettü, nakit veya ek hisse senedi olarak dağıtılabilir.

ASELSAN HAKKINDA

1975 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerinin iletişim gereksinimlerini yerli olanaklarla karşılamak amacıyla kurulan ASELSAN, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağlı bir şirket olarak faaliyet göstermektedir. Şirketin %74,20'lik hissesi TSKGV'nin elinde bulunurken, geriye kalan %25,80'lik pay Borsa İstanbul'da (BİST) işlem gören hisselerden oluşmaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.