Fişiyle gidenler parasını geri alacak! O markanın çikolatası raflardan acil toplatılıyor

Fişiyle gidenler parasını geri alacak! O markanın çikolatası raflardan acil toplatılıyor

Bir çikolata markası, sağlıkla ilgili ciddi uyarılar nedeniyle ürünlerini piyasadan geri çekiyor. İlgili ürünlerin satın alındığı fişlerle birlikte iade edilmesi halinde, tutarın tamamının geri ödeneceği belirtildi.

Marabou çikolata markası, etiket basımında meydana gelen hatalar nedeniyle global çapta bir geri çağırma işlemi başlattı. İskandinav ülkelerinde yüksek popülerliğe sahip olan bu marka, alerjen içeriklerin yanlış etiketlenmesi sonucu tüketicileri potansiyel sağlık riskleri konusunda uyardı.

marabou.jpg

Resmi denetimler, özellikle badem, buğday, fındık ve fıstık gibi alerjen maddeler içeren ürünlerin tüketilmemesi gerektiğini ortaya koydu. Şirket, yanlış etiketlenen ürünlerin tüketilmesinin, alerjik reaksiyonlara yol açabileceği ve bu durumun özellikle alerjisi olan bireyler için ciddi sağlık sorunlarına sebep olabileceğini belirtti.

Marabou, yaşanan bu olayın ardından müşterilerine yönelik sorumluluklarını yerine getirerek, ürünlerini iade edenlere tam geri ödeme yapacağını duyurdu. Şehirlerde yaşayan binlerce kişinin tükettiği bu çikolataların, alerji riski taşıyan bireyler için oluşturduğu tehlike, etiket hataları nedeniyle daha da arttı. Şirket, alerjisi olan tüketicilerin bu ürünleri satın almamaları konusunda kesin uyarılarda bulundu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.